Šport > Nogomet
40 ogledov

Kampl in Milec z Norvežani

Kevin Kampl EPA
Edina preostala slovenska predstavnika se bosta v play-offu Lige Evropa merila z norveškima nasprotnikoma Oddom in Moldejem.

Kevin Kampl in Martin Milec, edina slovenska predstavnika, ki sta s svojima kluboma prišla skozi predzadnje kvalifikacijsko sito Lige Evropa, bosta s svojima kluboma na zadnji stopnički pred uvrstitvijo v skupinski del gostovala na Norveškem.

Kamplova Borussia Dortmund se bo na prvem obračunu v gosteh pomerila z Oddom, medtem ko bo Milčev Standard prekrižal pot Moldeju, ki ga je iz kvalifikacij za Ligo prvakov izločil zagrebški Dinamo.

Od klubov iz regije je bil lahko najbolj zadovoljen splitski Hajduk, ki se je v ločenem žrebu (najprej so računalniško izžrebali pare ene in nato še druge skupine) znašel v paru s Slovanom Libercem, prvo tekmo pa bo odigral v gosteh. Vojvodina in Rabotnički nista imela sreče, saj so Srbi po podvigu proti Sampdorii dobili zmenek z Viktorio v Plzňu, Makedonci pa bodo na prvi tekmi gostili ruski Rubin Kazan.

Žreb play-offa Lige Evropa, prve tekme:

Altach - Belenenses
Milsami - Saint-Étienne
Žilina - Athletic Club
Jablonec - Ajax 
Steaua Bukarešta - Rosenborg
Young Boys - Qarabağ
Molde - Standard Liège
Zorja - Legia Varšava
PAOK Solun - Brøndby
Viktoria Plzeň - Vojvodina
Bordeaux - Kairat Almati
Panathinaikos - Qäbälä
Lech Poznań - Videoton
Southampton - Midtjylland
Dinamo Minsk - Salzburg
Astra - AZ Alkmaar
Rabotnički - Rubin Kazan
Odd - Borussia Dortmund
Slovan Liberec - Hajduk Split
Krasnodar - HJK Helsinki
Atromitos - Fenerbahče
Thun - Sparta Praga

Prve tekme bodo na sporedu 20., povratne pa 27. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.