Šport > Nogomet
24 ogledov

Kampl: Ne smemo samo nabijati žoge

kevin kampl slovenska reprezentaca borussia Katarina Ponjavić
''Čim več moramo žogo držati v svojih nogah in se izogniti nabijanju dolgih žog iz zadnje vrste proti napadalcem," je načrt za boj z Angleži razkril Kevin Kampl,

Po 13-ih odigranih prvenstvenih tekmah v nemški Bundesligi, dveh dvobojih nemškega pokala in nastopu proti Juventusu v Ligi prvakov, čaka vezista dortmundske Borussije Kevina Kampla še ena poslastica za zaključek pestrega spomladanskega dela sezone.

"Škoda, ker že prve tekme v Londonu nismo zaključili v svojo korist. Verjamem, da lahko pred polnim domačim stadionom pridemo do pozitivnega rezultata, čeprav so Angleži tudi na tej tekmi nesporni favoriti. Čim več moramo žogo držati v svojih nogah in se izogniti nabijanju dolgih žog iz zadnje vrste proti napadalcem, saj premoremo dovolj kakovosti, da igramo napadalen nogomet," je včeraj na Brdu pri Kranju dejal Kampl, ki skupaj s strokovnim štabom in reprezentančnimi soigralci že kuje taktiko za kvalifikacijski obračun z Angleži, ki bo na sporedu 14. junija.

"Že pred prihodom v Dortmund mi je bilo jasno, da ne bom odigral vsake tekme. V kadru je kar nekaj nogometašev, ki so za kakšen milijon dražji od mene. Potreboval sem nekaj časa za prilagoditev in s to polovico sezone sem lahko kar zadovoljen. Ko sem prišel v Dortmund, smo bili na predzadnjem mestu, nato pa smo se dvignili na lestvici," je klubsko dogajanje opisal 24-letni vezist, ki zaradi rdečega kartona na polfinalni tekmi proti Bayernu ni mogel zaigrati v finalu nemškega pokala, v katerem je Borussija klonila proti Ausburgu

"Škoda, ker nisem smel zaigrati na tej tekmi. V zadnjih šestih mesecih sem se ogromno naučil in se spoznal s soigralci. Preskok iz avstrijske v nemško ligo nikakor ni enostaven. Vsak nogometaš ima pri takšnem prestopu težave," je dodal Kampl, ki bo eden izmed glavnih Katančevih adutov v bitki z Angleži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.