Šport
19 ogledov

Kampl okrepil Borussio Dortmund

Kevin Kampl EPA
Slovenski reprezentant Kevin Kampl bo kariero nadaljeval pri nekdanjem evropskem prvaku.

Borussia Dortmund bo podpisala pogodbo s 24-letnim slovenskim reprezentantom, ki se bo tako iz avstrijskega Red Bull Salzburga preselil k trenutno le 17. ekipi nemškega prvenstva.

"Včasih sem bil velik navijač BVB-ja. Zame je uresničitev sanj, da bom lahko igral za takšen klub," je Kevin Kampl izjavil za televizijski program Sky Sport News HD in dodal: "Prepričan sem, da bomo v drugem delu sezone resno napadli boljša mesta in da bo ka koncu sezone vse skupaj izgledalo precej drugače."

Logični korak za Kampla

"Kevin Kampl je raznovrsten napadalni vezist, ki smo si ga že dalj časa ogledovali. Njegov način igre je prerfektno skladen z našim," pa je ob obelodanitvi novice dejal športni direktor Dortmundčanov Michael Zorc.

Kevin Kampl | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Prestop v nemško Bundesligo je naslednji logični korak za Kampla.  Prestopil bo vklub, ki je imel v zadnjih letih vrhunske rezultate v domačem in mednarodnem tekmovanju. Kevin je izjemen in vsestranski nogometaš, ki je fantastično napredoval v zadnjih dveh letih in pol, ko je bil član našega kluba. Želimo mu vse najboljše ob novih izzivih," pa se je od slovenskega reprezentanta, ki je bil sicer rojen v Nemčiji, poslovil športni direktor rdečih bikov Ralf Rangnick.

Kampl je na 109 tekmah v dresu Salzburga zbral kar 29 golov in 54 asistenc, v slovenski reprezentanci pa se je med strelce vpisal enkrat ob 14 nastopih. S klubom bo podpisal dolgoročno pogodbo do leta 2019. Cena prestopa na željo obeh klubov ne bo javno objavljena, nekateri avstrijski mediji pa so zapisali, da je odkupna klavzula za slovenskega reprezentanta znašala 18 milijonov evrov.

Cena: 12 milijonov evrov

Pri reviji Kicker so zapisali, da je Dortmund za prestop odštel med 10 in 12 milijoni evrov, spletna stran transfermarkt.com pa omenja številko 12 milijonov evrov, kolikor je leta 2012 za Samirja Handanovića odštel milanski Inter. Oba nogometaša sta zdaj na tretjem mestu najvrednejših prestopov slovenskih igralcev. Pred omenjenima sta še Zlatko Zahović na drugem mestu, zanj je grški Olympiacos leta 1999 plačal 13,5 milijona evrov, prvouvrščeni Jan Oblak pa je madridski Atletico letos poleti stal 16 milijonov evrov.

V spodnjem videu si oglejte nekaj Kamplovih potez v dresu Salzburga. Svojo kariero je Kampl sicer začel v Bayerju iz Leverkusna in igral za nekaj nižjeligaških nemških klubov preden je 2012 presedlal v vrste rdečih bikov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.