Šport > Nogomet
65 ogledov

Kampl zabil prvenec v 1. Bundesligi

kevin kampl EPA
Slovenski reprezentant je po slabi uri igre vstopil s klopi in v Bremnu prvič zatresel mrežo na tekmi 1. Bundeslige (0:3) - Bayern z goli rekorderja Lewandowskega slavil v Mainzu.

Skoraj tisoč sušnih minut brez zadetka je Kevin Kampl kot član Bayerja Leverkusna v 1. Bundesligi le uspel prekiniti na sobotnem gostovanju pri Werderju v Bremnu, kjer so "farmacevti" z novimi tremi točkami še dodatno sprostili nekaj pritiska s pleč trenerja Rogerja Schmidta, Kampl pa bo z dodatno vzpodbudo težko pričakovanega zadetka zdaj še toliko bolj vneto pričakoval gostovanje na Camp Nouu.

Kamplu v napornih nekaj mesecih pri Borussii Dortmundu po prestopu iz Salzburga ni uspel zadeti na ligaški tekmi, toda pri klubu svojega otroštva je sušo uspel prekiniti po vsega nekaj tekmah, čeprav je tokratno v pristanišču začel na klopi. 

Njegov mentor Schmidt ga je aktiviral po slabi uri igre, ko je slovenski reprezentant zamenjal Karima Bellarabija, že po nekaj minutah pa se je podpisal pod fantastičen zadtek - ob 0:2 na semaforju si je Kampl pripravil strel z okoli 20 metrov in s strelom, podobnim tistim proti Albaniji, matiral domačega vratarja, ki je ob poskusu pod prečko obstal kot vkopan.

Bayer je v prvem polčasu po dobre pol ure igre povedel z zadetkom Admirja Mehmedija, tik pred vstopom v igro Kampla pa je Julian Brandt poskrbel za mirnejše nadaljevanje, Bremenčanom pa je dokončno presodil Kampl in svoje moštvo izstrelil že do petega mesta po prekinitvi niza zaporednih porazov.

Več na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.