Šport > Nogomet
18 ogledov

Kampl že na prvi tekmi v stari vlogi

Kevin Kampl Reševalni pas/Twitter
Prvi znaki ob povratku 24-letnega reprezentanta v Leverkusen so zelo vzpodbudni pred odločilnima tekmama kvalifikacij za Euro 2016 proti Litvi in San Marinu.

Če kdo, potem ravno Roger Schmidt ve, kako iz Kevina Kampla izvleči najboljše predstave. Nekdanji trener Red Bull Salzburga je takoj po prihodu k Bayerju Leverkusnu navijal, da bi "farmacevti" s Solnograškega pripeljali še slovenskega reprezentanta.

A zaman - Kampl se je v odmevnem, a kasneje nesrečnem zimskem prestopu preselil k lokalni nasprotnici Borussii Dortmund, za katero je navijal kot otrok. Toda le nekaj mesecev kasneje se je Schmidtu želja le izpolnila, že v prvih minutah v novem dresu pa je 24-letni Solingenčan spomnil na svoje najboljše avstrijske trenutke.

Medtem, ko je pri BVB in tudi v slovenski reprezentanci nemalokrat prevzemal sebi ne tako ljube napadalne naloge, je že ob včerajšnji tekmi z BATE Borisovim v prvem krogu skupinskega dela Lige prvakov zaigral bližje zadnji vrsti in pomagal prenašati žogo.

Delal je vse - prekinjal akcije in začenjal nevarne napade, eden takih bi se tik pred premiernim golom Javierja Hernándeza moral spremeniti v zadetek, toda "farmacevtom" ni uspelo, je pa Kampl reči na svoje mesto s podajo Mehičanu za njegov prvenec postavil že v enem naslednjih napadov.

"Roger Schmidt je trener, ki je imel največji vpliv na mojo kariero. Brez igranja v Salzburgu se tako ne bi mogel razviti. Morda do tega prestopa nikoli niti ne bi prišlo," je pred tekmo hvaležno govoril Kampl.

O njegovi novi vlogi govorijo tudi najpogostejše kombinacije z včerajšnje tekme - med njimi najdemo podaje Kampla in levega bočnega branilca Wendella (16-krat), slovenski zvezdnik pa je veliko kombiniral tudi z osrednjim branilcem Kyriakosom Papadopoulosom in s pribočnikom v osrčju zvezne vrste Larsom Benderjem (tekmo je zapustil poškodovan, zamenjal ga je Christoph Kramer) skrbel za pripravo številnih akcij.

Kampl je zbral 93 dotikov z žogo in dobil 41,7 % vseh duelov, ustavil pa je tudi pet napadov Belorusov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.