Svet
34 ogledov

Kanadski premier se je razjokal

Justin Trudeau sirska družina Profimedias
Kanadski premier Justin Trudeau se je srečal s sirsko družino, ki jo je pred letom dni Kanada sprejela.

Točno pred enim letom je kanadski premier Justin Trudeau na letališču v Torontu z besedami "Dobrodošli doma" in toplimi jaknami sprejemal prve begunce, ki so v Kanado prispeli iz Sirije. V ponedeljek se je skoraj leto dni po tem dogodku z nekaterimi med njimi spet srečal.
 
Vanig Garabedian je z družino zbežal iz sirskega Alepa, zdaj pa skupaj z družino dela v restavraciji v Torontu. Na prihod v Kanado ima lepe spomine, saj se je že takoj počutil dobrodošlega. "Ko sem srečal premierja, je dejal ’Dobrodošli doma’. Predstavljajte si, da zapuščate vojno območje, dom in vas sprejmejo s tema dvema besedama. V tistem trenutku sem se spomnil na Sirijo pred vojno, na naše življenje in srečo tam ter na grozne trenutke, ki smo jih prestali med vojno. Počutil sem se ponosno, da sem tu in zdaj, po enem letu sem ponosen, da sem Kanadčan, tako kot bom vedno ponosen Sirec," je v pogovoru s premierjem povedal Garabedian.
 
Njegove besede so premierja ganile do solz. "Biti tam v imenu vseh Kanadčanov in pozdraviti ljudi je bilo zelo pomembno … Ko sem gledal vas in vaše hčerke, ko ste stopali proti meni, sem se zavedal, kakšne stvari lahko država in jaz naredimo. Ne bi hodili po kanadski zemlji, če ne bi rekel, da to lahko naredimo skupaj in to tudi izpolnil. Zame je bil to močan in jasen znak, da mi bo uspelo. Ko sem vas danes videl, sem si rekel, da ne bom postal čustven, a je to zame zelo čudovit trenutek. Hkrati pa tudi prikaz najboljšega, kar predstavlja Kanada," je dejal Trudeau.
 
Kanada je od novembra 2015 sprejela več kot 35.000 beguncev iz Sirije. Imajo pa še približno 20.000 prošenj beguncev iz Jordanije, Libanona, Turčije in drugih držav, piše Independent.  

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3
  • jozicamurn 16:27 09.december 2016.

    Liberalni zmazek lgbt-jevski bizaren = Trudeau.

  • moder 15:10 09.december 2016.

    Da tudi fašisti kot je Justin Trudeau so sposobni kako solzo spustiti, če so le kamere kje v bližini,...

  • Božidar Dinič 14:53 09.december 2016.

    se spomnite tovariši kak je naša pizdica jokcala v kamere in mi z njo ojoj pa klemenčič pstpst