Šport
18 ogledov

Kandidat vsaj za med deset

Primož Roglič EPA
Kolesar Primož Roglič je v sobotni cestni dirki pokazal dobro pripravljenost, bil najboljši Slovenec, že štiri dni pozneje pa ga čaka kronometer, disciplina, v kateri se je letos povsem nepričakovano znašel v ospredju in premagoval tudi take mojstre, kot sta Fabian Cancellara in Tom Dumoulin.

Zahtevna proga Kisovčanu, ki bo edini slovenski predstavnik na tekmi, ustreza, kot pravi selektor slovenske reprezentance Gorazd Štangelj, je dobro pripravljen, potrebuje pa še dobro dnevno formo in nekaj sreče, kot jo je imel pri zmagi na enem od kronometrov letošnjega Gira.

"Razpleta povsem na vrhu na cestni dirki ni napovedoval nihče, favoriti so bili v drugem planu, zato iskreno verjamem, da bo tako tudi v kronometru. Upam, da bomo imeli mi kakšno besedo pri sestavi uvrstitev na vrhu. Primož se je v petih letih razvil iz zagnanega rekreativca v olimpijca, kar je neverjetno. Je tudi krasen fant, krasi ga nepopustljivost, verjamem, da nas bo razveselil," je nad Primožem Rogličem navdušen večni optimist Štangelj.

Slovenski adut sicer ne spada v krog ožjih favoritov, zato pa zagotovo spada med tiste, ki lahko presenetijo, realno bi bilo, da bi se uvrstil med najboljših deset. "Z uvrstitvijo se ne obremenjujem, ali bom zadovoljen ali ne, bo odvisno izrecno od tistega, kar bom na progi pokazal. V kakršne koli napovedi se ne bi spuščal, niti o favoritih ne bi govoril, vem, da se bomo vsi morali močno potruditi. Cilj je, da kolesarim po svojih najboljših močeh, kam me bo to prineslo, pa bodo odločili drugi. Zaenkrat se še odločam o nastavitvah, opreme nimam kaj dosti za izbirati, vseeno mi je tudi, kdaj bom startal," nima bombastičnih izjav nekdanji kolesar Adrie Mobila, ki v kronometru stavi predvsem na svojo gibljivost, to je pridobil, ko je treniral smučarske skoke.

Ura resnice bo dolga 54,6 kilometra in bo potekala na delu trase cestne dirke, tako da so progo kolesarji že dobro spoznali. "Start je ravninski start, po štirih kilometrih sledi valoviti odsek z dvema zelo, zelo strmima vzponoma, takšnima spustoma, nato je še eden lažji vzpon, spust in vrnitev na startno ciljno mesto. Proga je zahtevna, za uspeh boš moral pokazati tudi sposobnosti vzpenjanja, ne samo klasične kronometrske sposobnosti," napoveduje nekdanji vrhunski kolesar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.