Šport
64 ogledov

Kane raje na EP do 21 let kot v Stožice

Harry Kane EPA
Napadalec Tottenhama si želi priključiti mladi reprezentanci pod vodstvom Garetha Southgata, čeprav člani junija igrajo tudi kvalifikacijsko tekmo v Sloveniji.

Tottenhamov napadalec Harry Kane si želi nastopiti na poletnem evropskem prvenstvu do 21 let, je razkril selektor članske reprezentance Roy Hodgson.Enaindvajsetletni Kane je v petek sanjsko debitiral na kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2016 proti Litvi in zabil po vsega nekih sekundah, toda selektor mlade reprezentance Gareth Southgate še naprej upa, da bo na vzhajajočega zvezdnika lahko računal na poletnem turnirju.

Razvoj dogodkov še posebej podrobno spremljajo v reprezentanci Slovenije, ki se bo z Angleži po njihovi prijateljski tekmi z Irsko junija pomerila v Stožicah in se skušala maščevati za nesrečen poraz na Wembleyju (1:3).

Kane je takrat že navduševal v Premier League, toda Hodgson je pritisku javnosti podlegel šele za tokratni paket reprezentančnih tekem, napadalec Spursov pa ni razočaral in po debitantskem golu odigral tudi cel obračun z Italijo v Torinu (1:1). Hodgson je izrazil prepričanje, da bi se Kane raje udeležil turnirja kot odigral prijateljsko tekmo proti deželi svojih prednikov in kvalifikacijski obračun v Stožicah.

"Harry si želi priključiti mladi reprezentanci. Želi si zaključiti posel, ki ga je opravil. Moral je delati za to, da se je prebil v moštvo, po najinih pogovorih sodeč pa je bilo precej jasno, da si želi igrati na tem turnirju," je razkril Hodgson in dodal: "Harry lahko igra pomembno vlogo in jim morda pomaga, da pridejo daleč. To gotovo ne bo škodovalo njegovim možnostim v A-reprezentanci in z veseljem ga podprem."

Nekateri, trudi njegov klubski trener Mauricio Pochettino, so že izrazili zaskrbljenost zaradi velikega števila tekem, ki bi lahko povsem izčrpale prvega strelca Premier League (19 zadetkov), toda Hodgson meni, da to za igralca mednarodnega kova ne sme biti nikakršna težava.

"Moram reči, da nisem velik ljubitelj argumenta, da bo pregorel. Če želiš biti igralec reprezentančnega kova, potem moraš sprejeti, da so nogometni turnirji na sporedu poleti, ob koncu sezone. V mojem času so takoj, ko se je sezona končala, nogometaši odšli na turnirje. Vsak, ki si želi biti mednarodni nogometaš vrhunskega kova, ki res verjame, da lahko svoji državi pomaga do takšnih turnirjev, potem ne more govoriti o tem, da je pregorel," meni Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.