Slovenija
11 ogledov

Kangler bo odstopil

Franc Kangler Žurnal24 main
"Preveč imam rad Maribor, zaščititi želim tudi policiste, družino in sodelavce."

Mariborski župan Franc Kangler bo v četrtek odstopil z mesta župana, je poročala POP TV. Po njegovih besedah na odločitev ni vplival pogovor s premierjem Janezom Janšo. "Pravzaprav se za odstop, če bi poslušal nekatere vpline ljudi, sploh ne bi odločil, saj lahko to sproži domino efekt," je povedal. Razlog za odstop naj bi tako bil, da ima Maribor in tamkajšnje ljudi preveč rad, da bi morali meščani trpeti nasilje. Zaščititi pa želi tudi policiste, družino in sodelavce.

Po poročanju komercialne televizije je Kangler prepričan, da še vedno uživa podporo številnih ljudi, se pa po odstopu kljub temu za župansko funkcijo več ne bo potegoval. Prepričan je, da je proti njemu le peščica, ki si želi njegovega položaja, zato meni, da ga po 31. decembru, ko bo odstop tudi uraden, ne bodo več preganjali s številnimi ovadbami, je še poročala televizija.

Facebookovci: Dobili smo prvo bitko

Vest o odstopu mariborskega župana je na Facebooku v trenutku po objavi všečkalo več kot tisoč ljudi. "Franca je napovedal, da bo jutri odstopil! Zdaj moramo še počakati na odstop njegovih podrepnikov. Kaže, da bomo jutri dobili prvo bitko," so zapisali na facebookovi strani Kangler naj odstopi kot župan.

Komentarjev 18
  • Franc Bukovec 10:35 06.december 2012.

    itak..zdej vsi pričakujejo, kako bodo "ljudje" izvolili ljudskega predstavnika..poštenega, temelječega na znanju in vrednotah..nato pa..November 2013...Maribor...novice.."nezaposlenost narasla za 4%"..."zaprli 600 delovnih mest v Mariboru"...in jovo na novo..nemiri in protesti..folk pa še kr brez dnarja

  • Franc Bukovec 08:25 06.december 2012.

    trezen..velik bolj kot ti, ki haluciniraš, da ti bo pa jutri boljše :)

  • Franc Bukovec 08:21 06.december 2012.

    ti "pošteni" in "sposobni" bodo takšni le prvih nekaj mesecev..potem bodo vsi ti "pošteni in sposobni" zgradili svoja omrežja in naprej delali enako oziroma ker bodo mlajši še bolj zahrbtno in prefinjeno kradli naprej..da si ne bo kdo delal kakšnih ...prikaži več utvar, da bo pa potem bolje..ne more bit bolje, če 20 let nismo lezli v korak s časom.. no, vsaj tistih nekaj, ki sanja o boljši Sloveniji, je prišlo na račun..ampak novo jutro prinaša stare težave...