Šport > Nogomet
17 ogledov

Kaos v Urugvaju pred prihodom Slovenije

Cavani Suarez Scotti Gonzalez Urugvaj Italija pokal konfederacij tekma za tretje EPA
Urugvajski nogomet dva meseca pred gostovanjem Slovenije v Montevideu pretresajo hude težave. Sinjemodrim grozi tudi prepoved igranja na svetovnem prvenstvu.

Izvršni komite Urugvajske nogometne zveze (Auf) je na čelu s predsednikom Sebastiánom Bauzájem v luči hudih incidentov, ki se na in v okolici stadionov dogajajo po celotni državi, podal odstopno izjavo, medtem pa Mednarodna nogometna zveza (Fifa) preiskuje, ali je na odločitev izvršnega telesa in njenega predsednika vplivala politika.

Če se bo izkazalo, da je bilo temu res tako, bi lahko Fifa preprečila nastop sinjemodrih na bližnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, poroča dnevnik El País de Montevideo. Urugvajci, tihi favoriti turnirja, se nameravajo pred SP 4. junija pomeriti z izbrano vrsto Slovenije, ki bo kasneje gostovala še v Buenos Airesu in odigrala tekmo z Argentino.

Persona non grata

Poteza Bauzája je prišla v zelo neugodnem času za urugvajsko reprezentanco, odjeknila pa je tako v medijih kot v samem političnem vrhu. Medtem ko poskušajo Bauzája prepričati, da prekliče odločitev, Fifa preiskuje vpletenost vlade Joséja Mujice. Spori niso novi, vključujejo tudi oba največja kluba Nacional in Peñarol, zadevajo pa tudi televizijske pravice.

Prišlo je celo do tega, da so pri Nacionalu Bauzája označili za persono non grato, težave pa so se pojavljale tudi pri varovanju tekem, saj je policija sporočila, da na stadion Parque Central (Nacional) in stadion Centenario, kjer tekme igrata reprezentanca in Peñarol, ne bo poslala svojih pripadnikov.