Svet
12 ogledov

Kaos z begunci na železniški postaji na Madžarskem

Železniška postaja Keleti, Begunci EPA
Potem ko madžarska policija beguncem dva dni ni dovoljevala, da bi se vkrcali na vlake, se je danes umaknila. Mnogi so poskušali na vlake kar skozi okna. Madžarska je medtem napovedala, da bo postrila nadzor na meji s Srbijo.

Na železniški postaji Keleti v Budimpešti je dopoldne vladal kaos; policija se je umaknila, begunci so množično - tudi skozi okna - drli na vlak, ki naj bi odpeljal proti Avstriji. Sledila so obvestila, da vlak ne bo odpeljal, vendar begunci ne glede na to vlaka niso želeli zapustiti.

Madžarske železnice so pred tem objavile, da vlakov, ki bi vozili v zahodno Evropo, ni. To je potrdila tudi avstrijska policija na Dunaju, torej da vlakov, ki bi s postaje Keleti v Budimpešti peljali proti Avstriji, ni.

Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, je nato okrog 11. ure vendarle proti Avstriji odpeljal poseben vlak z nekaj vagoni, na katerem so begunci z Bližnjega vzhoda. Na železniški postaji naj bi medtem pripravili že drugi vlak, ki bo odpeljal proti Avstriji.

Še strožji nadzor meje

Madžarska policija je danes okrepila nadzor na avtocesti ob meji s Srbijo, potem ko je ponoči prijela 26 ljudi, ki so v svojih vozilih prevažali 184 nezakonitih migrantov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot je znano, Madžarska je pred dnevi končala postavitev zvitkov bodeče žice na svoji meji s Srbijo, s čimer želi zajeziti val migracij. A bodeča žica, napeljana ob 175-kilometrski meji, ne preprečuje dovolj uspešno prehodov migrantov čez mejo, zato je Madžarska na mejo napotila še dodatne policiste.

Železniška postaja Keleti, Begunci | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • principiumnovum 23:04 05.september 2015.

    Libija je bila najbogatejša afriška država (kar ne zanikata ne britanija, ne amrika), preden so jim britanci in amričani z NATO-vim bombardiranjem izvozili "človekove pravice in demokracijo". Libija ni imela dolgov, tudi Sirija ne (obema je ekonomsko šlo dobro) Obe ...prikaži več državi sta imeli za arabski svet nadpovprečno šolstvo (ženske so se brez težav izobraževale in tudi poučevale na šolah), dostopno zdravstvo (ogromno žensk je bilo tudi zaposlenih v zdravstvu) in ne moreš verjeti, ženske so lahko bile tudi novinarke, policistke, vojakinje!!! Pa so "človekoljubi" savdijci, britanci in amričani s pomočjo "neodvisnih medijev" kričali, da Asad in Gadafi kršita človekove pravice in pobijata muslimane?! Poglejte kakšno sranje so naredili iz teh dveh držav sedaj. V obeh je kaos. Ne ve se kdo, kje in komu vlada. Novinarji, boste sedaj navijali še za vojno v Iranu? Tam je 80 miljonov prebivalcev oz. potencialnih beguncev!