Šport
28 ogledov

Kapetan na pomoč obolelemu dečku

dobrodelna akcija, Kristjan Žurnal24 main
Kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar je organiziral akcijo zbiranja sredstev za 12-letnega Kristjana.

Kristjan je 12 letni fant, doma iz Horjula. Kot vse njegove vrstnike, tudi Kristjana zanima mnogo stvari. Rad ima šport in je strastni navijač slovenske reprezentance v vseh športih. A žal je že od rojstva priklenjen na invalidski voziček. Bolezen mu ni prizanesla in zaradi krhkih kosti in drugih zdravstvenih težav vsakodnevno potrebuje pomoč družine in vzgojiteljev. Telo ne more uporabljati, vse kar stori, dela z glavo.

Družina Kristjanu poskuša nuditi vse, da bi mu bilo v življenju lepo in lažje. Obiskuje prilagojen program šolanja v Kamniku, kamor ga družina vsak dan tudi vozi. V lasti imajo kombi Renault Trafic, za lažje prevoze pa nujno potrebujejo dvodelno nakladalno rampo. Kristjanov voziček tehta 160 kilogramov.

Kristjan je, kljub svoji bolezni, izredno živahen, zgovoren in pozitiven fant, ki je s svojim odnosom navdušil vsakega, ki ga je kdajkoli srečal. Tako je bilo tudi ob srečanju s slovenskih hokejskim reprezentantom in kapetanom Tomažem Razingarjem, ki je sklenil Kristjanu priskočiti v pomoč.

Tomaž je organiziral akcijo zbiranja sredstev za nakup nakladalne rampe. Prostovoljna sredstva lahko nakažete na račun Zveze društev prijateljev mladine Jesenice, Pod gozdom 2, 4270 Jesenice na TRR št. 0700 000 0132 204 s pripisom za Kristjana!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.