Šport > Nogomet
26 ogledov

Kapetan Urugvaja: Neymar simulira

diego lugano EPA
Diego Lugano, kapetan urugvajske reprezentance, je napadel Brazilca Neymarja, češ da se 21-letni napadalec na igrišču zateka k simuliranju.

Kapetan Urugvaja Diego Lugano je sprožil napad na brazilskega napadalca Neymarja, ki se po mnenju nogometaša Málage vse prepogosto poslužuje simuliranja.

Urugvaj se bo v polfinalu pokala konfederacij pomeril z Brazilijo, Lugano pa opozarja sodnike, naj bodo še posebno pozorni na novo okrepitev Barcelone. ''Neymar lahko zaigra prekršek, zato moramo biti pozorni, da ne bo koga pretental s svojimi sposobnostmi,'' je povedal Urugvajec in dodal: ''Neymar je lahkokategornik. Ko pade po tleh, lahko s tem preslepi sodnike. Brazilija je opustila lepo igro. Igrajo trdo in so zelo fizični. Igral sem tukaj in morda je bil to najbolj fizičen nogomet v Južni Ameriki.''

Brazilija je v letošnji izvedbi pokala konfederacij slavila na treh obračunih, medtem ko je Urugvaj premagal Nigerijo in Tahiti ter izgubil proti Španiji. ''Zgodovina Urugvaja kaže na to, da se lahko zoperstavimo favoritom v velikih tekmah. Pravico imamo sanjati, da bomo premagali Brazilijo. Igramo nogomet, ki nam dovoljuje sanje,'' je sklenil Lugano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice