Vizita za živali > Novice
131 ogledov

Kar 21 vrst netopirjev

Netopirji Primož Presetnik
BioPortal Centra za kartografijo favne in flore (CKFF) je v Parku Škocjanske jame zabeležil že 21 vrst netopirjev, kar je sedemeset odstotkov vseh vrst netopirjev živečih v Sloveniji.

“Park Škocjanske jame od severozahoda do jugovzhoda meri dobre 4 in na najširšem delu le slaba 2 kilometra. Od ene do druge strani ga zato z malico vred prehodimo v eni uri. Na teh 400 hektarih, kar je le 0,02 odstotka površine Slovenije, smo doslej zabeležili 21 vrst netopirjev,” so pojasnili v svoji Facebook objavi, ker so obrazi vseh najdenih vrst netopirjev …

Dodajajo, da že odštevajo dneve do poletne sezone, ko se nadejajo odkritij še nekaj za park novih a pričakovanih vrst … . V zbirki BioPortala je sicer preko 1.600.000 podatkov o več kot 27.000 rastlinskih in živalskih vrstah oziroma skupinah vrst, pa tudi več kot 90.000 fotografij vrst in njihovih habitatov ter habitatnih tipov. 

Ste vedeli, da so netopirji čisto samostojen red sesalcev? Gre za toplokrvne živalice, ki kotijo žive mladiče. Ti pa v svojih prvih dnevih sesajo materino mleko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.