Slovenija
21 ogledov

Kar četrtina nočitev več

Kempinski Suzana Kos
Odličen turistični obisk. V hotelih na Obali so s prazniki zadovoljni.

Med prazniki, od 24. do 31. decembra, so v hotelih Občine Piran zabeležili 24.848 nočitev, kar je kar 18 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Kot nam je povedala Lea Šuligoj iz portoroškega turističnega združenja, so prevladovali tuji gosti (75 odstotkov), med njimi je bilo največ Italijanov in Avstrijcev, pa tudi nekaj Nemcev in Rusov. V primerjavi z lani so tuji gostje ustvarili za kar 25 odstotkov več nočitev.

Kot kažejo podatki, je bilo domačih gostov tokrat za tri odstotke več.

Dražje kot v prestolnici

V skupini Bernardin Group so bile hotelske kapacitete za novoletne praznike polno zasedene. Na silvestrovanjih v štirih resortih (Metropol, Bernardin, Salinera in San Simon) so gostili največ Italijanov, bilo jih je za okoli tretjino, domačih gostov pa je bilo deset odstotkov, nam je sporočila Petra Zabukovec Baruca.

Zadovoljni so tudi v hotelih LifeClass, kjer so imeli polno zasedene sobe, prodali so okoli tisoč silvesterskih večerij, tudi po cenah, ki so nekajkrat presegale silvesterske večerje v ljubljanskih hotelih Slon in Lev; v teh dneh pa v hotelih LifeClass pričakujejo tudi večjo skupino gostov iz Rusije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.