Slovenija
15 ogledov

"Kar jim je na poti, hladnokrvo pospravijo"

slovenija 11.07.2011 Joze Tanko, Rudolf Petan, Alenka Jeraj, prvi dan rednega ju Saša Despot
Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je ocenil bilanco dela vlade Alenke Bratušek.

Po njegovi oceni je "vlada Alenke Bratušek ubrala tri popolnoma enake korake kot vlada Boruta Pahorja: enormno je povečala primanjkljaj, sprostila zaposlovanje v javni upravi in pristala na veliko podražitev TEŠ 6. Vse tri zadeve bodo imele kratkoročno in dolgoročno izjemno slab vpliv na položaj Slovenije in kažejo na to, da državo obvladujejo lobiji. Namesto resnega soočenja z vzroki za poglabljanje krize v državi in zmanjševanjem njihovega pogubnega vpliva, jih vlada Alenke Bratušek krepi."

Zato poudarja, da je primanjkljaj sicer neizbežen, ne glede na vlado, ki bi ta trenutek vodila Slovenijo. "Vendar, ker ta vlada ni storila prav nič na varčevanju, nič na rezanju privilegijev in nezasluženih (podarjenih) dodatkov, ker ne zmanjšuje števila zaposlenih v javnem sektorju, ampak ga povečuje, sta primanjkljaj in posledično zadolževanje precej večja kot bi smela biti. In to kljub temu, da je vlada že izsilila sprejem nekaterih davčnih zakonov (npr. višji DDV) in drugih ukrepov (npr. povišanje sodnih taks), s katerimi je znatno obremenila vse sloje prebivalstva."

Kot pravi, je spor v koaliciji, kdo se bo kje zasidral, krut. "Javni spopadi Jankovića, Viranta, Čuferja, Lukšića, ... povedo vse. Odstopi "strokovnjakov" tudi. Upravljavci rdečih monopolov ničesar ne prepuščajo naključju. Hočejo imeti prvo in zadnjo besedo. Vse, kar je na poti, hladnokrvno pospravijo. Plačali bodo itak drugi, predvsem navadni ljudje, katerim bodo ponovno prodajali "resnico" o Janši in njegovih iz SDS. Pomagali bodo neodvisni - mediji, sodstvo, KPK in druge institucije, ..., nekaj pa bodo dodali še novi obrazi iz ulice. Rdeča elita mora vsekakor ostati, saj se je zato borila."

Komentarjev 9
  • privat 08:06 12.september 2013.

    kaj ne govori bedarij??? Zakaj ni rekel da otroci niso krivi za kurbišče odraslih politikov in da stem ni treba jemati otroške dodatke...ali pa onemoglim penzionistom!! Vsi so oni v enem lincu jemanja državnega oz našega denarja!

  • Veteran 21:35 01.september 2013.

    Tanko ne govori neumnosti, kaj pa ste vi naredili v enoletni vladi - nič! Sedaj pa ti in tista "svetnica" Jerajeva ter dober del vidnih članov SDS ponovno rovarite. Naredite red v svojih vrstah, saj vidite, da vas člani zapuščajo.

  • ennanova 20:33 01.september 2013.

    Sanje v Medani Svetlana Makarovič in štirje solisti Madžarskega nacionalnega ciganskega orkestra Sántahttp://za-misli.si/subkultura/1143-sanje-v-medani