Slovenija
27 ogledov

Kar nekaj pomanjkljivosti, a brez naklepa

menjava tabel durs Curs
Računsko sodišče pri reviziji Dursa opozorilo na več nepravilnosti. Ti obljubljajo, da jih bodo odpravili.

Računsko sodišče je pri reviziji projekta prenove informacijskega sistema davčne uprave (Durs) ugotovila precej pomanjkljivosti, ki so prispevale k povečanju vrednosti projekta. 

Računsko sodišče ugotavlja, na Dursu niso bili uspešni pri izvedbi projektov prenove informacijskega sistema in združevanja vplačilnih podračunov za dajatve. S prenovo informacijskega sistema so sicer izboljšali predhodno stanje in omogočila združitev vplačilnih podračunov za dajatve, vendar je prenova dela povzročila tudi vrsto težav tako zaposlenim, davčnim zavezancem in upravičencem. V revizijskem poročilu pa računsko sodišče Dursu očita še več nepravilnosti. A kot pojasnjuje namestnik predsednika računskega sodišča Samo Jereb bi "za morebitno podajo ovadbe morali biti izpolnjeni ustrezni pogoji, vključno s sumom naklepa storitve kaznivega dejanja, česar pa v reviziji niso mogli potrditi, zato naznanila tožilstvu niso podali".

Finančna uprava oziroma Durs, ki se je danes združil s carinsko upravo, se je na revizijo Računskega sodišča že odzvala in navedla, da težko komentirajo oceno o neuspešnosti, "saj je projekt v tistem delu, ki je zaključen, tudi zelo uspešen". Nadaljujejo, da projekta prenove zaradi gospodarske krize in posledičnih varčevalnih ukrepov v proračunu niso mogli dokončati. Zagotovili pa so še, da bodo upoštevali vse ukrepe in priporočila računskega sodišča. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.