Šport
75 ogledov

Tri mesece pogojno za Gajića in Prošta

Nikola Karabatič EPA
Francoski tožilec zahteva trimesečno pogojno kazen za Nikolo Karabatića, Dragana Gajića in Primoža Prošta.

Tožilec Patrick Desjardins želi, da francoske oblasti kaznujejo najboljšega rokometaša galskih petelinov zaradi stav. Pogojna zaporna kazen naj bi bila dolga tri mesece, zvezdnik pa bi moral plačati tudi 30.000 evrov. Med tistimi, ki so vpleteni v stavniški škandal sta tudi Slovenca Dragan Gajić in Primož Prošt.

Proces sicer že traja dve leti in pol, poleg Nikole Karabatića pa se je na zatožni klopi znašlo še 15 oseb, od tega sedem rokometašev - Luka Karabatić, Mladen Bojinović, Issam Tej, Samuel HonrubiaMickaël Robin in omenjena slovenska reprezentanta. Tožilec meni, da igralci ne morejo trditi, da niso vedeli, kaj se je dogajalo, za Nikolo Karabatića pa je celo izjavil, da je "potrebno obsoditi tega razvajenega otroka francoskega športa."

Sporna je tekma med Montpellierjem in Cesson-Rennesom, ki jo je slednji dobil v gosteh. Montpellier, ki si je že pred tem dvobojem zagotovil naslov prvaka, je ob polčasu še vodil s 15:12, na koncu pa izgubil z 28:31.

Za oba Karabatića sta obremenilna predvsem njuna bančna računa ter računa njunih deklet Géraldine Pillet in Jennifer Priez. Ob polčasu tekme je bilo na zmago Cessona vplačanih 24.000 evrov, 1.500 jih je stavila Pilletova. To je tudi številka, ki jo je s svojega računa nekaj tednov prej dvignil Nikola Karabatić.

Največjo kazen si po mnenju tožilca zasluži Bojinović (pol leta pogojno, 60.000 evrov), z 20.000 evri in tremi meseci pogojne kazni pa naj bi se odkupili Luka Karabatić, Gajić, Tej in Honrubia. Prav tako tri mesece pogojno sta si prislužila Robin (10.000 evrov) in Prošt (15.000).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.