Šport > Nogomet
26 ogledov

Karanka: "Mediji so našo postavo dobili v 3 minutah"

Karanka Real Madrid Levante Valdebebas trening Liga BBVA Španija liga prvenstvo EPA
Novi trener angleškega drugoligaša Middlesbrougha Aitor Karanka se je v televizijskem intervjuju dotaknil sodelovanja s Joséjem Mourinhom pri madridskem Realu.

Aitor Karanka je imel odprto vabilo Joséja Mourinha, da se po koncu triletne avanture pri madridskem Realu skupaj z njim in njegovimi stalnimi sodelavci preseli k Chelseaju, toda nekdanji branilec belega baleta je menil, da je napočil čas za "solistični" projekt.

Karanka je pred dnevi na priporočilo Mourinha prevzel otoškega drugoligaša Middlesbrough, v pogovoru za špansko televizijo La Sexta pa je razkril kar nekaj podrobnosti iz madridske slačilnice, ki je tako neslavno eksplodirala v zadnji sezoni pod portugalskim strategom. Ena največkrat omenjenih epizod je bila gotovo posaditev kapetana Ikerja Casillasa na klop za rezerve.

"Casillas bi moral razumeti"

"Večkrat smo rekli, da vemo, kdo je Casillas, da ni kateri koli igralec ..." je v pogovoru za La Sexto dejal Karanka. "Ko storiš nekaj takega, potem veš, da bodo posledice, ampak vedno misliš na dobro ekipe. Se je počutil slabo? Menili smo, da bi moral biti boljši. Ne vem, če je dobro sprejel dejstvo, da je menjava, bil je z igralci, kot so bili (Fernando) Hierro, Sanchís, Raúl… Moral bi razumeti. Bil sem njegov prijatelj, zdaj pa nimava več takšnega odnosa. Zdaj, ko sem šel ven iz kluba, še posebej pa na koncu zadnje sezone odnos ni bil dober. Zdaj je na treningih (Carlo) Ancelotti in odločil se je, da je Diego (López) boljši. In dal ga je v igro."

Casillas naj bi bil tudi eden tistih "krtov", ki so prenašali zaupne informacije medijem. Mourinho je "krte" omenjal na eni izmed številnih napetih novinarskih konferenc, kjer ga je v zadnji sezoni vedno pogosteje nadomeščal prav Karanka.

Z nekaterimi se še vedno sliši

"Nekdo mi je rekel, da sem bil to (izdajalec, op. a.) jaz. Seveda, jaz sem izdal vse, zato so mediji z menoj ravnali tako dobro," se je pošalil Bask. "Zaključili smo s pogovorom v enem izmed hotelov, šli na avtobus in v treh minutah je imel eden od medijev prvo postavo, včasih je šlo tudi za pomembno tekmo. Tudi po privatnih sestankih ... Zelo privatnih, ko sta bili prisotni le dve osebi, recimo ... To te preseneti. Z nekaterimi se še vedno slišim. Nihče me ni presenetil, kar se je zgodilo, me ni presenetilo."

Nekaj kritik je Karanka namenil tudi drugemu kapetanu kluba, branilcu Sergiu Ramosu, njegovemu ostremu pogledu pa ni ušel niti prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo. O Mourinhu sicer Karanka govori le najboljše, v enem prejšnjih intervjujev je denimo dejal, da je bil Portugalec vedno "tri korake pred vsemi".

Mourinho Louro Morais Karanka Faria Barcelona Real Madrid pokal tri prsti trije  | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Ronaldo in Ramos bi lahko bila boljša

"Ramos je najboljši osrednji branilec na svetu, lahko bi bil še boljši. Ampak ... To je Sergio. To je Sergio," je o seviljskem nogometašu, ki so ga mediji v zadnjih dneh celo selili iz kluba, dejal Karanka. "Velikokrat ta samozavest, ta: 'Jaz sem to in ono ...' In on je. Ampak lahko bi bil veliko več. Streljal je enajstmetrovko na 'Panenko', potem ko so ga 'ubili' zaradi enajstmetrovke proti Bayernu, zato se je počutil še močnejšega ... On in Iker sta vodji slačilnice, onadva vlečeta voz."

Več naj bi strokovni štab želel iztisniti tudi iz Ronalda, o katerem je Mourinho kmalu po odhodu iz kluba dejal, da misli, da "ve vse".

"Arbeloa je spektakularen profesionalec"

"Z Ronaldom je enako. Bili so trenutki, ko je strokovni štab želel več. Ne zato, ker bi si želeli več, toda zato, ker je Cristiano sposoben storiti več. Trener je imel jasno idejo, da nihče, nihče, nihče ni nad ekipo. Kdor koli že je," je še dodal Karanka in za konec spregovoril še nekaj besed o Xabiju Alonsu in Álvaru Arbeloi, morda najzvestejšima "vojščakoma" v Mourinhovi dobi.

"Zdi se, da se Xabi vrača po poškodbi, našel je svoje mesto, ki je najboljše zanj. Vzel bi ga s seboj: kot igralca, pomočnika, kar koli že ... Kar koli bi on hotel. Arbeloa? Znotraj moštva je bil on tisti, ki je prejemal vse udarce. Je spektakularen profesionalec. Kar se je govorilo o njem, češ kako lahko takšen igralec osvoji mundial ... To so reči, ki te nasmejijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.