Šport
54 ogledov

Karapetrović: Lahko žalujemo za zmago

Olimpija, Maribor Anže Petkovšek
Vodilni Mariborčani so doživeli tretji zaporedni remi. Trener Ante Šimundža meni, da je remi pravičen, pri Olimpiji pa žalujejo za tremi točkami..

"Pred tekmo smo napovedovali zmago in krenili smo po tri točke. Prvi polčas je bil odličen, po mojem mnenju pa smo bili tudi v drugem polčasu boljši, tako da lahko žalujemo za zmago," je razplet večnega derbija (0:0) pokomentiral ljubljanski trener Darko Karapetrović, ki je za igralca tekme izbral Jasmina Handanoviča.

"Počutili smo se močne in zato smo bili pred tekmo optimisti. Želimo si nastopa v Evropi, zato moramo izboljšati stanje na lestvici," je za konec dodal strateg Olimpije.

Trener vijoličastih Ante Šimundža je po koncu dvoboja pojasnil, da je njegovo moštvo zasluženo osvojilo točko: "Tekma je upravičila izraz derbi. Bilo je polno dinamike in kar nekaj priložnosti. Prvi polčas je pripadel Olimpiji, drugi pa nam, tako da je remi pravičen."

"Taktično smo pustili Olimpijo na našo polovico, a smo bili v določenih situacijah premalo konkretni. Bili smo premalo mirni pri zadnjih podajah, kar smo v drugem polčasu popravili. Imeli smo nekaj priložnosti in bili v nadaljevanju precej bolj nevarni."

"Prvenstvo je maraton in ne sprint. Povišali smo prednost pred zasledovalci in glede na vse težave, ki so nas pestile, smo lahko zadovoljni s stanjem na lestvici. Ne moremo riniti z glavo skozi zid," je po tretjem zaporednem remiju dodal Šimundža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.