Slovenija
53 ogledov

Kdo medijem povedal za občutljivo vprašanje?

Delo časopis Žurnal24 main
Delov novinar Dejan Karba se še ni odločil, ali bo šel v tožbo zoper delodajalca. Svojim kolegom se zahvaljuje za podporo, od generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja pa zahteva javno pojasnilo glede domnevno poslanega SMS-a. Veniger zatrjuje, da je o Karbovem vprašanju obvestil le ministra Gorenaka. Kako je torej občutljivo vprašanje prišlo v medije?

Dejan Karba se glede tožbe časopisne družbe Delo, s katero bi izpodbijal podpis sporazumne prekinitve delovnega razmerja, ker naj bi ga podpisal pod prisilo, še ni odločil. "Z odvetniki se še usklajujem. Javno pa pozivam Venigerja, naj pojasni, kako se je v Reporterju lahko znašel zapis, da sem mu pošiljal SMS-e. Jaz njegove cifre sploh nimam. To je lahko dokazljivo. Veniger in Kršinar (Igor Kršinar, novinar Reporterja, op. av.) bosta morala to javno pojasniti, drugače pa pred sodiščem. Zaradi njune laži se je zgodilo to, kar se je zgodilo," je izjavil Karba.

Reporter.si sicer poroča poroča, da je Veniger prejel SMS-sporočilo tiskovnega predstavnika policije, v katerem mu je poslal prejeto neuradno vprašanje o zdravstvenem stanju sina premierja Janeza Janše.

To je bilo za novinarja očitno razlog za odpoved. "Tisto, kar so mi na sestanku predstavili kot povod, ne more biti povod. Preverjanje novinarja ne more biti povod, da nekoga silijo, da gre iz podjetja," je za RTV včeraj povedal Karba in dodal, da je informacije preverjal le pri tiskovnem predstavniku policije.

Veniger Gorenaka, Gorenak Janšo, kdo pa medije?

S policije so na naše vprašanje, ali je Veniger res prejel SMS sporočilo s Karbovega telefona, zatrdili, da Veniger tega sporočila ni prejel, "tudi ni nikomur dejal, da ga je prejel."

Policija dodaja, da je Veniger o Karbinem vprašanju, ki mu ga je očitno posredoval tiskovni predstavnik policije, "seznanil zgolj ministra za notranje zadeve (Vinka Gorenaka, op. a.), nikakor pa ni o tem obveščal kateregakoli od medijev." V Gorenakovem kabinetu pa so za Žurnal24 zatrdili,da minister ni obvestil medijev o vprašanju, je pa zaradi njegove narave o njem obvestil premierja Janšo.

Dela ne bi zapustil

"Zahtevam, da gremo na točko nič, da se razveljavi sporazum ter da se usedemo z mojim odvetnikom in sindikalnim zaupnikom. Naj povedo, kaj bi radi," je za nas še povedal novinar Karba, ki se svojim stanovskim kolegom za podporo zahvaljuje. "Iz srca se zahvaljujem. To je edina prava pot, da se pokaže, kako se obnaša delavec, potem ko se delodajalec do njega obnaša nizkotno. Ponosen sem, da smo novinarji preostalim lahko za zgled. Mi imamo možnost javnega nastopanja, delavka v Muri tega ni imela. Spodbujam, da še naprej držimo skupaj. Gotofi so," je za konec še izpostavil Karba.

Komentarjev 18
  • sintesi 07:21 14.januar 2013.

    daj si najprej preber članek...."Z odvetniki se še usklajujem. Javno pa pozivam Venigerja, naj pojasni, kako se je v Reporterju lahko znašel zapis, da sem mu pošiljal SMS-e. Jaz njegove cifre sploh nimam. To je lahko dokazljivo. Veniger in ...prikaži več Kršinar (Igor Kršinar, novinar Reporterja, op. av.) bosta morala to javno pojasniti, drugače pa pred sodiščem. Zaradi njune laži se je zgodilo to, kar se je zgodilo," je izjavil Karba.TOLE JE V ČLANKU...nekaterim je očitno dovolj da je v naslovu čutiti napad na JJ in že se udriha po vsem drugačemislečem.......Dajte IP-je poleg komentarjev.....

  • Scott 01:30 12.januar 2013.

    karbin sin - GOTOF SI !

  • ljimonad 16:34 11.januar 2013.

    ne branim novinarja, ki po meni ni nič kaj posebnega, a čudi me da je zopet zraven korenjak. ta je pri vsakem dreku v zadnjem času, očitno ga je general in njegov nadrejeni poslal netit vojno po sloveniji, takšno ali ...prikaži več drugačno. a bo že enkrat dost tega vinka in vseh vinkotov te zavožene vlade?