Slovenija
85 ogledov

Kardinal Rode je prejel bob leta 2007

Po besedah kardinala Rodeta moderni duhovniki pogosto ne spoštujejo nadrejenih. Žurnal24 main
V Kazinski dvorani SNG Maribor so slovesno razglasili bob leta 2007. Deveti bob leta je prejel kardinal dr. Franc Rode.

Na drugo mesto se je uvrstila izjava direktorja davčne uprave Ivana Simiča, na tretje mesto pa izjava gospodarstvenika Matjaža Gantarja.

Dr. Franc Rode je prejel bob leta za svojo izjavo: "Fantje in dekleta, odgovornost do naroda se začne v postelji."  Ivan Simič si je drugo mesto po mnenju bralcev časnika Večer in širše slovenske javnosti prislužil z izjavo: "Vse je odvisno od posameznika: ali šparaš vse življenje in si tik pred smrtjo kupiš hišo ali pa najameš kredit zanjo in jo odplačaš, tik preden umreš." Matjaž Gantar pa za izjavo: "Nismo v Ljubljani najbolj pametni in ne vemo vsega."

Prvo priznanje akcije Bobu blog, nagrado za najboljšo izjavo avtorja bloga, je prejel Jin za izjavo: "Lahko je varčevati pri potovanjih v daljne kraje, težko pri kosilu."

Na slovesni razglasitvi so v zanimivem programu nastopili Perpetuum Jazzile, program pa je povezoval Peter Poles.

Od leta 1999, odkar ČZP Večer pripravlja akcijo Bob leta, so zmagovalne izjave podali glasbenik Vlado Kreslin, sociolog Matjaž Hanžek, tedanja generalna državna tožilka Zdenka Cerar, urednik pri Cankarjevi založbi Zdravo Duša, igralec Polde Bibič, univerzitetni profesor prava dr. Lojze Ude, primarij dr. Kurt Kancler in predsednik vlade Janez Janša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.