Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Karibski ubežnik bo na Dobu predvidoma 21. marca

Sojenje Robertu Časarju Suzana Kos
Ubežnik Robert Časar, ki je konec leta 2013 je pobegnil v Dominikansko republiko, bo na Dob prispel predvidoma 21. marca.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar, ki se je skoraj leto dni skrival na Karibih, se je na prizivnem sodišču v Parizu danes strinjal, da ga francoski pravosodni organi predajo slovenskim. Nataša Briški iz Metine liste, ki se je v Parizu zaslišanja udeležila, je na Twitterju zapisala, da naj bi Časarja v Slovenijo, pozneje pa v zapor na Dobu, privedli do 21. marca.

Seja na sodišču danes trajala 15 minut, naslednja pa naj bi bila prihodnjo sredo. Francosko sodišče je sicer pohvalilo slovensko sodstvo, ki je že dostavilo vso ustrezno dokumentacijo, pohvalili pa naj bi tudi Časarjevo kooperativnost. Časar pa naj bi pred sodiščem omenjal tudi vnetje trebušne slinavke.

Takoj iz letala v zapor

Časar se bo skoraj letu dni vrnil v Slovenijo, a okolja, v katerem je živel vse do skrivnostnega izginotja v začetku lanskega leta, zagotovo še nekaj časa ne bo videl. Takoj po pristanku na domačih tleh se namreč seli v zapor na Dob. Naslednjih pet let in devet mesecev bo namreč prestajal kazen zaradi jemanja podkupnine.

V začetku januarja 2013 so ga na Okrožnem sodišču v Kopru obsodili skupaj z nekdanjim poslancem Srečkom Prijateljem in novogoriškim nepremičninskim posrednikom Marjanom Mikužem, ki je oba podkupil v zameno zato, da je Luka Koper kupila točno določena zemljišča za zaledni terminal v Sežani. Slabo leto zatem je koprsko višje sodišče zavrnilo pritožbe obsojene trojice in potrdilo obsodbo.

Izginil, ko je višje sodišče pisalo sodbo

Skoraj istočasno se je za Časarjem izgubila vsaka sled. Od konca leta 2013 ni prevzel nobene pošte s sodišča, izogibal se je tako poštarjem kot sodnim vročevalcem. Zaman so ga iskali na dveh naslovih, doma v Pobegih nad Koprom in na naslovu družinske hiše Časarjevih v Lendavskih Goricah.

Komentarjev 6
  • dragec 07:44 05.marec 2015.

    KAKO JE TO SIMPTOMASTIČNO, VEČINA KRIMINALCEV IZHAJA IZ STRANKE SSDSS IN TE OSOVRAŽENE ČRNE DESNICE

  • Avatar mike1968
    mike1968 06:09 05.marec 2015.

    Poznani ubežnik se bo v roku 14-tih dni preselil na novo domovanje v slavni slovenski zapor Dob.V ponedeljek smo vsi pošteni Slovenci z veseljem......več na:Publishwallu - mike1968

  • h3o 01:53 05.marec 2015.

    Ta lopov je tudi iz slovenije. Si ti tudi lopov sedaj ker si slovenec?