Šport > Nogomet
78 ogledov

''Tega ne bi storil najhujšemu sovražniku''

karim benzema EPA
Francoski nogometaš je prekinil medijski molk in spregovoril o aferi, povezani z njegovimi intimnimi posnetki, v katero je posredno vpleten tudi njegov reprezentančni kolega, Karim Benzema.

Mathieu Valbuena je v intervjuju za francoski Le Monde spregovoril o škandalu, ki je izbruhnil po tem, ko naj bi nepridipravi pridobili žgečkljive posnetke nogometaša in njegovega dekleta in zanje zahtevali visoko denarno odškodnino, pri čemer jim je pomagal napadalec Real Madrida Karim Benzema.

Valbuena ni skoparil z obtožbami na račun reprezentančnega soigralca, ki naj bi v imenu dolgoletnega prijatelja skušal doseči, da napadalni vezist Lyona plača zahtevano vsoto denarja.

Valbuena pravi, da je razočaran nad rojakom, čeprav ne ve, kakšna je bila pravzaprav njegova vloga. O tem bo odločal francoski pravosodni sistem.

''Globoko v sebi si še vedno govorim, kako čudno, da je Benzema želel, da se sestanem s to osebo in pri tem vztrajal. Razočaran sem, saj moj odnos s Karimom ni tako iskren, kot se je pretvarjal, da je. Ne morem zagovarjati nekoga, ki se ga ne da zagovarjati. Tega ne bi storil svojemu najhujšemu sovražniku,'' je povedal Valbuena.

mathieu valbeuna | Avtor: EPA EPA
Nogometaša je o tem, da je posnetek prišel v javnost, obvestil Djibril Cissé, ki za razliko od Benzemaja ni vpleten v afero. ''Razlika med Djibrilom in Karimom je v tem, da me Djibril ni nikoli prosil, naj se s komerkoli sestanem. Karim me je,'' je povedal Valbuena.

''Med prvim pogovorom sem rekel Karimu: 'Si videl to, Cissé se je leta 2008 znašel v podobni situaciji.' Odvrnil je: 'In, je plačal?' Rekel sem: 'Da, plačal je.' Nato je dejal: 'Ali je video prišel v javnost?' Povedal sem mu, da ne. Večkrat mi je povedal, da so izsiljevalci nasilneži. 'Posnetek je vroč. Vem, da bi za svojo družino naredil vse. Če nočeš, da objavijo posnetek, te lahko predstavim svojemu prijatelju,' je rekel. Na koncu pogovora je dejal: 'Kaj naredim? Jim dam tvojo številko? Ti dam njihovo','' je pojasnil nogometaš Lyona.

Benzema je sicer priznal vepletenost do te mere, da je deloval kot posrednik med Valbueno in prijateljem, ki naj bi bil povezan z izsiljevalci. Gre za prijatelja, ki je bil v preteklosti obsojen zaradi oboroženega ropa.

Po neuradnih podatkih naj bi izsiljevalci zahtevali 150.000 evrov odškodnine, v nasprotnem primeru pa grozijo, da bodo v javnost lansirali posnetek, na katerem se Valbuena predaja užitkom s svojim dekletom.

karim benzema | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.