Slovenija
43 ogledov

Karl Erjavec ne bo odstopil zaradi afere, ki je zamajala arbitražo

Karl Erjavec EPA
Karl Erjavec je dejal, da ne bo odstopil, saj je premier Miro Cerar ugotovil, da za to ni razloga.

Zunanji minister in prvak DeSUS Karl Erjavec je v izjavi po današnji seji vodstva DeSUS dejal, da je danes govoril s premierjem Mirom Cerarjem. Ta je po njegovih besedah ocenil, da ni razloga, da bi Erjavec po izbruhu prisluškovalne afere ponudil svoj odstop. Erjavec tako odstopil ne bo, če bi ga doletela interpelacija, pa bo na očitke odgovoril.

Erjavec je sicer priznal, da je bil Cerar nezadovoljen, ker se zunanji minister ob izbruhu afere, ki je zamajala arbitražni sporazum s Hrvaško, ni prej vrnil z dopusta.

Prvak DeSUS je dejal še, da bo stranka za novega slovenskega člana arbitražnega sodišča podprla tistega kandidata, ki ga bo predlagal Cerar.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 12:43 28.julij 2015.

    čas je, da murgel-komanda spoka z oblasti,je naredila nam državljanom že veliko preveč škode

  • Marija Eržen 10:22 28.julij 2015.

    Erjavca briga samo njegov stolček, tudi za sedanjo generacijo upokojencev mu je figa mar. Žal pa tega starejši ljudje ne spoznajo in ne razumejo, zato ga še zmeraj volijo.LE KDAJ SE BO SLOVENIJA REŠILA TEGA KLOVNA !!!

  • Kranjica 09:30 28.julij 2015.

    miho - Verjemi mi upokojenska generacija ga prav malo briga. To govorim z osebnih izkušenj.Kaj se je zgodilo v času njegovih mandatov? To, da se pokojnine ne usklajujejo več in da regrese dobiva samo del upokojencev, da o tem, kakšna ...prikaži več je skrb za zdravje upokojencev ( pravzaprav vseh državljanov)sploh ne omenjam. Kar ga briga, je on sam.