Slovenija
69 ogledov

Kartice, pri katerih ni treba vnašati PIN kode, že pošiljajo

pay pass Saša Despot
NLB že izdaja kartice, pri katerih pri nižjih zneskih ni treba vnašati PIN kode.

NLB je začela ta mesec izdajati Mastercard kartice, ki omogočajo brezstično plačevanje. Kartice tako ni več treba vstaviti v režo POS terminala, ampak jo le približati. Zneske do 15 evrov se plača brez vnosa PIN kode. O tem smo sicer že obširno poročali

"Vse nove kartice bodo ob redni menjavi že opremljene s funkcionalnostjo brezstičnega plačevanja. Stranke pa seveda lahko novo kartico naročijo že pred rednim iztekom veljavnosti obstoječe kartice," so pojasnili v NLB. Predčasna zamenjava je sicer plačljiva. 

Maestro kartice, s katerimi bo mogoče plačevati na tak način, bodo začeli izdajati v prvi polovici prihodnjega leta.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 18:17 01.december 2014.

    Draga NLB , se bova pač rašla in to takoj , ko mi pošljete takšno kartico ! Hočem takšno , ki ji je treba tudi za 1 € vnesti kodo !!!!!!!!!!

  • hitri13 20:23 30.november 2014.

    PSTisti kateri ste bili že kdaj na ladji veste o kakšnih karticah govorim in kako je vsepoenostavljeno in varno

  • hitri13 20:14 30.november 2014.

    Najbolje bi bilo če bi imele kartice samo bar kodo.Tako odpadejo čipi ,magnetne stezeTako bi bilo najbolj varno pa tudi lopovi na bankomatih ne bi mogli nič več prekopirati iz kartic. Vsak je že kdaj bil na parkirišču ko ...prikaži več pri izhodu samo vtakneš listek da ti ga čitalecbar kode prebere (tista rdeča lučka je to )in rampa se ti odpre.Čisto preprosto,enostavnoin poceni tudi za banke.