Šport > Zimski športi
20 ogledov

Kasai bi lahko skakal do 54. leta

noriaki kasai EPA
Japonski skakalni zvezdnik Noriaki Kasai pri 42 letih še ne razmišlja resno, da bi končal svojo bogato kariero smučarskega skakalca.

Sapporo, rojstno mesto Noriakija Kasaija, bo kandidiralo za zimske olimpijske igre 2026, zaradi česar bi lahko Japonec podaljšal svojo kariero. "Moj trenutni cilj je, da osvojim zlato medaljo v Pyeongchangu, to bi rad dosegel pred mojo družino. Ko sem bil star 40, sem se odločil, da bom končal pri 50 letih. Toda zdaj se Sapporo, moj rojstni kraj, poteguje za igre leta 2026. Takrat bom star skoraj 54, toda to je prevelika priložnost, ki je ne smem zamuditi," je za Japan Times povedal Kasai ob praznovanju 90. obletnice Japonske smučarske zveze.

Če Mednarodni olimpijski komite Sappora ne bo izbral za prireditelje OI, potem bo pred letom 2026 odnehal tudi Kasai. "Potem se bom upokojil pri 50-ih," pravi priljubljeni Japonec, ki verjame, da lahko tudi sam pripomore k temu, da rojstnemu kraju pridobi kakšen dodaten glas: "Dobri rezultati v mednarodnih tekmovanjih, poudarjanje, da sem iz Sappora, vse to lahko pomaga, da Sapporo gosti igre 2026."

Dvainštiridesetletnik v svetovnem pokalu nastopa od leta 1989, motivacije pa mu nikakor ne zmanjka. "Od Sočija je eno leto, veliko lahko ponudim v pogovornih oddajah. Sem zaposlen, toda ritma v treningu nisem spustil, treninge obožujem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.