Šport > Nogomet
12 ogledov

Katalonska TV: Titov naslednik bo Enrique

roma enrique EPA
Uprava FC Barcelone je po poročanju katalonske TV3 že izbrala naslednika trenerja Tita Vilanove. To naj bi v postal nekdanji nogometaš in kapetan Barçe Luis Enrique.

Barcelona se je po poročanju TV3 že odločila za Luisa Enriqueja, novega trenerja Celte Vigo in nekdanjega kapetana Blaugrane, ki bo po prisilnem odhodu Tita Vilanove po triletnem vodenju Barcelonine B-ekipe (2008-11) v roke dobil še vajeti članskega moštva.

Enrique, nekdanji član Real Madrida in kot Vilanova nekdanji soigralec Josepa Guardiole, je šele pred kratkim prevzel galicijskega prvoligaša, Barcelona pa lahko Asturijca odkupi za tri milijone evrov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula. 

V prednosti pred Laudrupom, Koemanom in Valverdejem

Barcelonski športni dnevnik Mundo Deportivo je že zjutraj poročal, da ima Enrique prednost pred ostalimi favoriti za prevzem trenerskega mesta − še dvema nekdanjima nogometašema kluba Michaelom Laudrupom (Swansea City) in Ronaldom Koemanom (Feyenoord) ter Ernestom Valverdejem (Athletic Bilbao). 

Asturijec po poročanju lokalnih medijev "perfektno" pozna ustroj kluba, ki ga je kot eden redkih nogometašev okrepil iz vrst večnega rivala Real Madrida leta 1996, v osmih sezonah pa se je na Camp Nouu prelevil v ljubljenca občinstva in kapetana ekipe. Zadetke proti kraljevemu klubu je znal na zadovoljstvo Kataloncev proslavljati še posebej strastno.

"Razmišljal" kar 50 sekund

Prvo "pravo" trenersko službo pri AS Romi je Enrique zapustil po koncu svoje prve sezone 2011/12, ko je z Rimljani ostal brez uvrstitve v evropske pokale, kljub nekaj vzpodbudnim predstavam pa na Stadiu Olimpicu ni uspel sestaviti "nove Barcelone".

Njegovo epizodo pri Romi precej dobro povzame dogodek z ene izmed zadnjih novinarskih konferenc, ko je na novinarsko vprašanje pred tekmo s Fiorentino odgovoril s 50 sekundami tišine. Nekdanji reprezentant je molk vmes le na kratko prekinil z besedo: "Razmišljam ..."

Legendarni odgovor Luisa Enriqueja na vprašanje o razpadu njegovega moštva na tekmi z Juventusom:

Enrique, ko je še navduševal navijače Barçe v dresu Blaugrane:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.