Šport
20 ogledov

Katanec: "Moramo biti realni"

Roy Hodgson Anglija Slovenija Wembley EPA
Slovenski selektor Srečko Katanec je na tiskovni konferenci po dvoboju z Anglijo (3:1) pojasnil, da ni pretirano razočaran s predstavo svojih izbrancev.

"Moramo biti realni in se zavedati, da bi za zmago morali biti v top formi. Imeli smo priložnost, vendar se nam ni izšlo. V prvem polčasu smo Angležem povzročili kar nekaj problemov. Niso si uspeli priigrati prave priložnosti, vendar o njihovih težavah ne bi rad govoril," je dejal Srečko Katanec.

Po dokaj dolgočasnem prvem polčasu je bilo na slabo pripravljeni travnati zelenici Wembleyja bistveno bolj pestro v drugem delu dvoboja, ko so domačini po zaostanku hitro preobrnili rezultat v svojo korist. Katanec je obžaloval hitro izenačenje domačinov: "Škoda, ker smo tako hitro prejeli zadetek. Če bi zadržali vodstvo še nekaj minut, bi morda z menjavami prišli do ugodnejšega razpleta. Nekateri igralci na ključnih pozicijah niso bili optimalno pripravljeni."

"Remi Estonije me ni presenetil, saj bomo tudi mi imeli težave s tekmeci, ki se branijo. Angleži so potrdili, da so s Švico favoriti za vrh skupine," je za konec dodal Katanec.

Hodgson: "Rooney nas je vrnil v igro"

Za angleškega selektorja Roya Hodgsona se je dvoboj razpletel po željah: "Lahko smo veseli zmage proti enemu izmed glavnih tekmecev v skupini. V prvem polčasu smo imeli posest, a nismo bili konkretni. Rooney nas je z zadetkom vrnil v igro in do konca tekme smo bili nevarnejši. Nasprotnik je igral zelo disciplinirano, a smo v drugem polčasu našli recept."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice