Šport > Nogomet
19 ogledov

Katanec: Morda bomo igrali, kot še nismo

Katanec Švica Slovenija Bern kvalifikacije za SP 2014 EPA
Slovenska reprezentanca se bo spet zbrala za prijateljsko tekmo z Alžirijo, ki bo služila kot priprava na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Slovenski nogometaši so se danes zbrali na Brdu pred sredino prijateljsko tekmo z Alžirijo. Kot poudarjajo v slovenskem taboru, gre le za test pred novim kvalifikacijskim ciklom, a kot vselej je pomemben tudi izid. Za selektorja Srečka Katanca je najbolj pomembno, da so nogometaši, ki bodo igrali z Alžirijo, zdravi in v dobri formi.

"Sam pričakujem lepo prijateljsko tekmo. Videli bomo, kje smo. Trenutno imamo nekaj zelo razpoloženih igralcev, tekma pa je pomembna predvsem zato, da vidimo, kaj in kako," pravi selektor Katanec, ki premišljuje tudi o malem "eksperimentu" na severu Afrike: "Morda bomo igrali na način, kot doslej še nismo. A o tem se bom odločil tik pred tekmo."

Slovenski selektor ima na voljo kar nekaj razpoloženih igralcev; izstopata mladi Roman Bezjak in Kevin Kampl, a bo časa za umestitev v ekipo malo, saj ima Slovenija pred tekmo v Alžiriji danes napovedan le lažji regeneracijski trening, edini pravi trening pa bo v torek. "Tudi na to se moramo navaditi, saj bo podobno pred tekmo s Švico, ki bo že kvalifikacijska," še pravi Katanec.

Kampl zelo optimističen

"Mislim, da nas čaka lepa tekma in da bomo zmagali," pa meni Kampl, ki je dobro formo iz jeseni prenesel, v pomlad in dodaja: "Upam, da bom lahko to pokazal tudi tukaj. V Salzburgu praktično dosežemo gol, kadarkoli imamo priložnost. Zdaj moramo izkoristiti vsak dan, ko smo skupaj. Če bomo igrali tako kot na zadnjih tekmah, ko smo tekli drug za drugega, lahko tudi v Alžiriji zmagamo," še pravi Kampl, a opozarja, da gre za močnega nasprotnika.

"Za mano je kar pestro obdobje, v katerem sem na srečo prikazal nekaj dobrih predstav. Obračuna z Laziom sta bila izjemno napeta, a nam je uspelo izboriti napredovanje. Ponovno sem v reprezentančnem kadru, kar je dodatna motivacija za nadaljnje delo. Gostovanje v Alžiriji bo nedvomno zelo zanimivo. Upam, da bomo izvlekli pozitiven rezultat, še bolj pomembno pa je, da odigramo kakovostno tekmo," je svojo dobro formo in prihodnje izzive opisal Bezjak.

"Kot da gre za finale"

Izkušeni Boštjan Cesar pričakuje dobro tekmo. "Veseli smo, da smo spet skupaj. Te prijateljske tekme so pokazatelj, kje smo. Časa za uigravanje ni, a odigrali bomo pošteno in poskušali zmagati tudi v Alžiriji." Tekma pa je le ena v nizu priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

"Mislim, da smo vsi v dobri formi, kar je dobro za nas in za selektorja. Tekma z Alžirijo je za nas zelo pomembna, saj so za nas pomembne vse tekme. Nanjo moramo gledati, kot da gre za finale. Na vsaki tekmi želiš doseči dober rezultat in napredek," pa soigralce dopolnjuje Jasmin Kurtić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.