Šport > Nogomet
38 ogledov

Katanec nastopa v filmu o Zahoviču

Zlatko Zahovic Miran Pavlin Djoni Dzoni Novak Saso Udovic Ales Ceh gol zadetek v Reuters
V petek se bo v mariborskem Koloseju zgodila premiera dokumentarnega filma o Zlatku Zahoviču z naslovom Pregnani mojster. "Srečko je dejal, da je v času, ko je bil Zlatko v Portu, igral 'nor' nogomet," nam je izdal njegov ustvarjalec Jaka Lucu.

Najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance vseh časov Zlatko Zahovič si zasluži dokumentarni film o svoji karieri. In dobil ga je. Scenarij zanj je delo Jake Lucuja in Jurija Hudolina. Prvi je poskrbel za strokovno in podatkovno ozadje in nam izdal nekaj podrobnosti o filmu, v katerem je s svojimi spomini na Zahoviča nastopil tudi Srečko Katanec.

"Srečko je dejal, da je v času, ko je bil Zlatko v Portu, igral 'nor' nogomet. Bil je svetovni razred. Ni imel toliko takšnih kvalitet, da bi odločal tekme, ampak sposobnosti, da je delo celotne ekipe znal realizirati. Točno je vedel, kje mora stati, imel je ubijalski instinkt. Čim je šel iz Porta, pa je postal drugačen igralec. V Portu vsi delajo drug za drugega, tudi zato je Zlatko toliko dajal reprezentanci. Srečko gleda na Zahoviča kot v obdobju Porta in po Portu," nam je zaupal Lucu, ki je z ekipo ustvarjalcev pohajkoval po postajah Mariborčanove kariere. Bili so v Valencii, Portu, Lizboni in Guimaraesu.

"Šele v Portu smo videli, kako izjemno ga cenijo. Tako vsi v klubi kot navijači. Naš glavni sogovornik je bil Rui Baros, s katerim sta bila soigralca, zdaj pa je šef skavtov. Vprašal sem ga, ali je bil Zlatko tedaj (med letoma 1996 in 1999, op. a.) tako dober, da bi lahko igral za portugalsko reprezentanco. Odvrnil je, da bi bil lahko zvezdnik katerekoli reprezentance, tudi brazilske," je razkril Lucu.

O sezoni 1999/00 v Olympiacosu, ki jo je Zahovič zaznamoval tudi s skrivnostnim "pobegom" v domovino pa: "Zlatko je dejal, da je bilo tako lepo, da je bilo že kičasto. Vendar sta bila on in Giovanni toliko bolje plačana od drugih, da se ni dalo."

Komentarjev 3
  • jokovine 18:13 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • Manager 16:13 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • 1111 15:57 07.junij 2012.

    ...čakam, v vrsti...