Šport > Nogomet
27 ogledov

Katanec spet s tremi branilci?

slovenija romunija nogometna reprezentanca Boštjan Tacol
Slovenski nogometni reprezentanti so se po nekaj uricah spoznavanja z novim selektorjem Srečkom Katancem že posvetili delu za sredino prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino.

V Stožicah, kjer se bo sredin obračun začel ob 18. uri, so že opravili prvi trening. Izbranci Srečka Katanca poudarjajo, da si proti močni reprezentanci BiH želijo zmago.

"Z zmago," je odločno na vprašanje sedme sile o tem, s čim bi bili v slovenskem taboru zadovoljni na tekmi z BiH, odgovoril povratnik v izbrano vrsto Branko Ilić. Čeprav ta v zadnjem času res ni bil med tistimi, na katere je prejšnji selektor Slaviša Stojanović resno računal, pa bo bržčas drugače pri Srečku Katancu. Eden glavnih ustvarjalcev slovenske pravljice z začetka 21. stoletja resno razmišlja o igralnem sistemu z le tremi branilci, pri čemer bi lahko svoje mesto dobil tudi Ilić. Ta se sicer zaveda, da bo na tem zboru vse prej kot lahko vpeljati kakšne velike novosti.

"V teh treh dneh bo težko kaj novega narediti. Igralci se zelo dobro zavedamo, kaj nas čaka, smo profesionalci, le s trdim delom se lahko nadejamo boljših rezultatov in iger," pravi Ilić, ki dodaja, da ga ob novem snidenju z reprezentanti prevevajo podobni občutki kot prvič. "Poziv v reprezentanco je nekaj najlepšega, kar lahko nogometaš doživi. Sam sem v izbrani vrsti po enem letu, občutki pa so taki kot prvič. Malo sem bil presenečen nad vpoklicem, saj o tem nisem veliko razmišljal, bolj sem se osredotočal na delo v klubu in verjetno je tudi to prineslo poziv," meni branilec Anorthosisa Famaguste.

Pred polnimi Stožicami

Ta še pravi, da kljub novemu strokovnemu šefu naloge vsakega igralca posebej ostajajo podobne kot prej: "Mislim, da je najbolj pomembno to, da se zavedamo, kaj moramo narediti, nadgraditi to, kar nas je krasilo doslej. Moramo biti borbeni in s kakovostnim treningom izboljšati našo igro." Ilić je sicer povedal, da prvi dan pred večernim treningom ni bil posebej "intenziven". "Nismo gledali posnetkov, ni bilo posebnih sestankov. Danes je šlo bolj za spoznavanje in pozdravljanje. Selektor nam je zgolj povedal nekaj stvari o tem, kar naj bi nas čakalo na tekmi," še pravi slovenski reprezentant, ki bo po napovedih v sredo igral pred polnimi stožiškimi tribunami, na katerih bo bržčas tudi precej navijačev BiH.

sport 22.01.13, Srecko Katanec, NZS, tk, nogomet, foto: Anze Petkovsek | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Ne razmišljamo o tem. Lahko povem, da sem od nekdanjega soigralca Ibričića že dobil napoved, da bo na tekmi več bosanskih kot slovenskih navijačev, ampak sem mu zatrdil, da temu zagotovo ne bo tako," je malce v šali še povedal nogometaš, ki bo prav v sredo praznoval 30. rojstni dan. Za darilo bo med drugim dobil obračun s trenutno 26. reprezentanco sveta (Slovenija je 47.), o kateri pravi: "BiH je zelo kakovostna reprezentanca, a mi tudi. Razmišljati moramo predvsem o sebi, svoji igri, si zaupati. Mislim, da je BiH premagljiva, ampak še enkrat poudarjam, gre za zelo kakovostno ekipo."

Slovenija in BiH sta se doslej pomerili trikrat. Dvakrat v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 1998, Slovenija je obakrat izgubila (1:2 v Ljubljani, 0:1 v Sarajevu), na prijateljski tekmi leta 2008 v Mariboru pa so Slovenci klonili s 3:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.