Šport
70 ogledov

Katanec: "Vi bi me zamenjali že desetkrat"

Katanec Švica Slovenija Bern kvalifikacije za SP 2014 EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je oktobrsko akcijo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 opravila z odliko. Selektor Srečko Katanec si je pred domačim obračunom s Švico in gostovanjem v Litvi zaželel šest točk ter jih tudi dobil.

Kot pravi selektor Srečko Katanec, je šest točk odlično izhodišče za nadaljevanje kvalifikacij. "Vemo, da je naš razpored tekem zelo težak. Ne predstavljam si, kaj bi bilo, če ne bi zdaj imeli nobene točke. Vi bi me zamenjali že desetkrat ... Ampak imamo šest točk, tako da je izhodišče super. Toda mi bomo kvalifikacije reševali na zadnjih tekmah, proti Litvi, Estoniji in San Marinu. Te bomo morali zmagati," je po zmagi v Litvi, za katero je z dvema zadetkoma poskrbel Milivoje Novaković, povedal Katanec.

Na vprašanje, ali so v slovenskem taboru morda celo malce precenili tekmeca, je Katanec odgovoril: "Ne precenjujem nobenega. Litovci so premagali Estonijo, mi je, resda v gosteh, nismo. Tudi Anglija je imela veliko težav v Tallinnu, vprašanje, kaj bi se zgodilo, če ne bi Estonci na igrišču ostali le z devetimi igralci. Angleži so v prvem polčasu le dvakrat streljali. Za podobno predstavo smo bili mi tako kritizirani, samo da spomnim," je dejal Katanec, ki ima novo željo.

"Navijaška kultura pri nas drugačna"

"Rad bi videl, da mediji ne bi delali takšnega pritiska že na začetku kvalifikacij. Ker to ne pelje nikamor. Fantje tudi berejo. Pohvalil bi Andraža Kirma. Toliko je negativnih stvari, ki jih preberem o njem. On pa je pozitiven, deloven, tudi proti Litvi je igral fantastično. Pa igra na Cipru. Toliko pozitivnega je dal reprezentanci, pa še vedno toliko negativnega o njem. Vse to vpliva na fante tako, da na tekmah mogoče ne dajo tistega, kar so dejansko sposobni," meni Katanec, ki je izpostavil tudi litovske navijače.

"Tudi pri nas bi rad videl tako navijaško kulturo kot v Litvi. Fantastično je bilo videti, ko so domači navijači po tekmi ploskali svoji reprezentanci, pa čeprav je ta izgubila. To se pri nas ne bi zgodilo. Mi bi jih poslušali, da bi bilo veselje .... Očitno je navijaška kultura precej drugačna kot pri nas," razmišlja selektor, ki je v bolj veselem in šaljivem tonu odgovoril na vprašanje, koliko so se fantje kaj pritoževali zaradi igranja na umetni travi na vilniuškem stadionu.

"Mi bi isto naštimali"

"Zdaj ne bomo nič jamrali, ker smo zmagali 2:0. Mi bi isto 'naštimali'. Mislim, da nam je bilo kar všeč. Žoga ni skakala. Moramo tudi mi dobiti tako travo, točno tako vrsto. Ali pa če Litovce prosimo, da tole odkupimo ..." je zbrane nasmejal Katanec in se ozrl še proti naslednjemu tekmecu.

Izbrana vrsta bo 15. novembra gostovala v Londonu pri Angležih. Ti ga proti Estoncem niso prepričali. "Angleži imajo kup novih igralcev, kup pa je bilo poškodovanih. Ni bilo Raheema Sterlinga in drugih teh majhnih, živahnih igralcev. V prvem polčasu je Wayne Rooney streljal le enkrat ... No, Angleži so proti nam favoriti, ampak v nogometu je vse mogoče. To se je videlo na tekmi proti Švici. Tekmo, ki bi jo morali gladko izgubiti, smo zmagali. To ti da nov zagon, voljo. Po domače - odpre se ti. To se nam je zgodilo in smo, seveda, zelo veseli," je zaključil Katanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.