Šport > Nogomet
11 ogledov

Katanec: Z dobro igro smo dolžni animirati ljudi

Katanec Čeh Milinović Pejković slovenska nogometna reprezentanca zbor Brdo Simon Maljevac
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je na novinarski konferenci pred petkovo tekmo z Albanijo napovedal, da bo bržčas nared tudi Josip Iličić.

Slovensko nogometno reprezentanco v petek ob 20.30 v Stožicah čaka tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 proti Albaniji. V slovenskem taboru je vse v najlepšem redu. Kot je na Brdu pri Kranju pojasnil selektor Srečko Katanec, verjame, da bo za obračun pripravljen tudi Josip Iličić, ki je zaradi poškodbe gležnja izpustil sredin trening.

"Fantje so trenirali zelo dobro, so pripravljeni in vedo, kaj morajo storiti. Za Iličića bomo še videli. Danes in jutri imamo še po en trening, ampak mislim, da bo z njim vse v redu. Moram pač misliti pozitivno," je v uvodu novinarske konference povedal Katanec, ki z drugimi nogometaši nima težav. Bo pa moral zapolniti vrzel v obrambi zaradi kazni Boštjana Cesarja.

Odvisni tudi od drugih dejavnikov

"Postavo imam v glavi, 95 odstotkov si lahko predstavljate. Fantje dobro delajo, garantiram, da bodo dali od sebe sto odstotkov in več. Ali bo to dovolj, pa je odvisno tudi od drugih faktorjev," je dejal Katanec, ki bo med vratnici zagotovo postavil Samirja Handanovića, na bokih v obrambi bosta igrala Mišo Brečko in Bojan Jokić, v sredini pa sta največ minut na treningu skupaj prebila Branko Ilič in Dejan Kelhar. V zvezni vrsti bodo bržčas Jasmin Kurtić, Rene Krhin, Kevin Kampl, Valter Birsa in Andraž Kirm, v napadu pa Milivoje Novaković.

Kdorkoli od Katančevih izbrancev bo jutri pritekel na zelenico, pa ima jasne napotke, kaj in kako početi proti Albancem. "Prilagajali se ne bomo, nič pa ne gre na horuk. Tekma traja 90 minut, Albanci igrajo agresivno, pridejo v napad tudi s štirimi, petimi nogometaši ... Vse to vemo, pogledali smo si jih, vemo, za kaj gre. V danem trenutku pa se obnašaš glede na rezultat. Idealno je, da hitro dosežeš gol in morajo to oni loviti. To bomo poskušali narediti, ampak na silo ne gre nič. Ne samo v nogometu," meni selektor, ki poudarja, da nogometašev ne sili k zmagi.

"Če nisi pripravljen, si ne zaslužiš tega tekmovanja"

"Opozarjam pa na to, da moramo igrati. Imperativ je dati maksimum, se boriti. Če to izpade v redu, je pač v redu. Če ne, si pa konec koncev tega ne zaslužimo. S kakovostjo si moraš izboriti veliko tekmovanje. Če v danem terminu nisi optimalen in pripravljen, pač nisi na pravi ravni in si tega tekmovanja ne zaslužiš. Osebno raje vidim, da nekam ne greš, če si s kakovostjo dejansko tega ne zaslužiš, saj potem tam nimaš kaj početi," pravi Katanec.

Ta si je pred dnevi zaželel "mariborsko" navijaško vzdušje v Mariboru, danes pa se je še enkrat dotaknil navijaškega vidika: "O tem ne razmišljam, a želimo si, da bi bilo ozračje tako, kot mora biti. Sem pa fantom povedal, da smo tudi mi dolžni animirati občinstvo s svojo dobro igro. Če bomo dobro igrali, bodo ljudje z nami. Je pa tudi druga stran medalje: da potrebujemo podporo tudi takrat, ko nam gre slabo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.