Šport
16 ogledov

''Katarcem'' se obetajo bajne nagrade

katarska rokometna reprezentanca EPA
''Plačanci'' katarske rokometne reprezentance si bodo za uvrstitev v polfinale domačega SP razdelili 32 milijonov evrov denarne nagrade. A to še zdaleč ni vse.

Katar je za potrebe domačega svetovnega prvenstva v rokometu sestavil reprezantanco večinoma naturaliziranih igralcev, ki so se z zmago proti Nemčiji (26:24) uvrstili v polfinale tega prestižnega tekmovanja.

Katarska izbrana vrsta, ki je na SP zastopala eno najbogatejših držav na svetu, bo za zgodovinsko uvrstitev prejela bogate nagrade. Rokometaši si bodo razdelili 32 milijonov evrov, vsak izmed njih pa bo prejel opremljeno stanovanje in povsem novega Maseratija.

V katarski reprezentanci sicer igrajo številni igralci s področja nekdanje Jugoslavije, kot so Žarko Marković, Danijel Šarić, Eldar Memišević, Goran Stojanović in Jovo Damjanović. Tudi Slovencem naturalizirane okrepitve niso povsem tuje, nenazadnje je slovensko reprezentanco zelo uspešno zastopal legendarni Sergej Rutenka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.