Šport
66 ogledov

Katarci pomagali Sloveniji do kvalifikacij

(Slovenija - Nemčija) SP Katar 2015 EPA
Slovenska rokometna reprezentanca si je po zmagoslavju Katarja na azijskih kvalifikacijah v Dohi izborila nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru.

Katar je v današnjem velikem finalu premagal Iran z 28:19 (15:11) in si izboril nastop na olimpijskih igrah v Braziliji. S tem je omogočil boj za Rio tudi slovenski izbrani vrsti. Ta je na januarskem svetovnem prvenstvu zasedla osmo mesto in je bila prva v čakalnici za nastop na enem od treh kvalifikacijskih olimpijskih turnirjev, ki bodo na sporedu med 7. in 10. aprilom prihodnje leto.

Prireditelji kvalifikacijskih turnirjev bodo znani po evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Poljskem, nastop na olimpijskih igrah v Riu pa so si poleg Katarcev že zagotovili gostitelji Brazilci, svetovni prvaki Francozi in Argentinci. Slednji so slavili na letošnjih panameriških igrah v Torontu.

Nastop na olimpijskih igrah v Braziliji si bosta izborila še afriški in evropski prvak, v primeru zmagoslavja Francije pa tudi drugouvrščena reprezentanca na sklepnem turnirju na Poljskem. Druge izbrane vrste si bodo olimpijske vozovnice skušale izboriti na kvalifikacijskih turnirjih, doslej so si nastop na njih že zagotovili Poljska, Španija, Danska, Hrvaška, Nemčija, Slovenija, Čile, Iran in Bahrajn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.