Magazin > Film & Glasba & TV
1374 ogledov

Katarina Čas z družino na premiero

Ana Marija Mitić in Katarina Čas
1/24
Matic Kremžar
Včeraj zvečer se je v ljubljanskem Kinu Bežigrad premierno odprl skrivnostni Prehod.

Skozenj je obiskovalce popeljala filmska ekipa tega prvega srbskega znanstvenofantastičnega trilerja, ki se je ob navdušenem aplavzu poklonila in se sproščeno razgovorila o anekdotah s snemanja. Titula zvezde večera in filma je brezpogojno pripadla naši igralki Katarini Čas, ki je bila po besedah občinstva, njene družine ter stanovskih kolegov v svoji prvi glavni vlogi izjemno suverena in prepričljiva.

O zgodbi:
Liz Waid (Katarina Čas) je speča agentka CIE, ki se le stežka sooča s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojaškega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Na videz rutinska misija se zaplete, ko ekipa prispe na odročno lokacijo domnevnega padca. O satelitu ni ne duha ne sluha, edina sled za njim pa vodi do zapuščene tovarne svile, kjer je hitro jasno, da je nekaj hudo narobe. Namesto satelita je iz vesolja prispelo nekaj drugega, nekaj nezemeljskega … Čas se neusmiljeno izteka, ko se po delčkih razkriva strahovita resnica, da na vrata grozeče trka apokalipsa. V tem pozabljenem kraju je namreč še smrt mrtva.

Komentarjev 1
  • malonaokoli 17:14 22.april 2016.

    imam samo eno pripombo...vsi so oblečeni in zadekani do vratu, samo Katarina v eni lahki krpici na pol gola med puloverji in jaknami soigralcev...zakaj je to potrebno ? za njena rodila zagotovo ne.