Šport
10 ogledov

Olimpijski prvakinji premočni za Slovenki

srebotnik klepač olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta se poslovili v četrtfinalu zadnjega grand slama sezone.

Slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v konkurenci ženskih dvojic izgubili proti petima nosilkama, Rusinjama Ekaterini Makarovi in Eleni Vesnini z izidom 2:0 v nizih (6:4, 6:2). S tem sta ponovili dosežek iz lanskega uspeha, ki sta ga dosegli z drugima igralkama.

Rusinji sta na začetku prvega niza povedli, vendar sta Slovenki uspeli držati priključek, ob koncu niza pa sta imeli celo dve veliki priložnosti za preobrat. Igrali sta sproščeno, Klepačeva je na mreži poskrbela za nekaj atraktivnih točk, čeprav je imela od začetka dvoboja težave z bolečinami v gležnju.

Pri izidu 4:5 v igrah sta imeli Slovenki veliko priložnost za odvzem servisa tekmicama, saj sta povedli s 40:15, vendar sta se Rusinji izvlekli. V drugem nizu sta Slovenki takoj na začetku izgubili servis Klepačeve, Srebotnikovi je svojega uspelo zadržati za 1:2, nekaj upanja sta Slovenki ohranili še pri 2:3, kjer pa sta obtičali.

Dvoboj na visoki ravni

"Tekma je bila super, na zelo visoki ravni, sploh glede na vetrovne pogoje in je bilo težko nadzirati igro. Pogoji niso bili idealni, ampak so bili enaki za vse. Onidve sta izjemno dobro servirali, presenetljivo dobro za te pogoje in to je bila pač razlika, da sta bili za nianso boljši ter sta na koncu zasluženo zmagali," je povedala Srebotnikova.

"Se strinjam. Tekma je bila na visoki ravni. Škoda za prvi niz, ker ne vem, kaj se mi je z nogo zgodilo. Začutila sem bolečino, takoj mi je zatekla noga v gležnju in s to bolečino sem celo tekmo igrala. Z moje strani bi bilo lahko malo bolje. Nisem zadovoljna, lahko bi bilo boljše, ampak me je ta noga malček ovirala. Borila sem se do konca. Kapo dol njima dvema, saj ko sta lahko, sta odigrali res fenomenalno in sta zasluženo zmagali," je dodala Klepačeva.

US Open, ženske dvojice, četrtfinale:

Makarova/Vesnina (Rus/5) - Srebotnik/Klepač (Slo) 6:4, 6:2

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.