Ambient
163 ogledov

Katastrofalno stanovanje je deležno popolne prenove

Prenova stanovanja Žurnal24 main
Enosobno stanovanje v New Yorku, ki ga je lastnik ob nakupu opisal kot »popolnoma uničeno« je s pomočjo strokovnjakov ponovno pridobilo na uporabnosti in lepoti.

Celotno stanovanje je potrebovalo sodobno prenovo in nadgradnjo, ki bi pripomogla k uporabnosti prostora. S pomočjo strokovanjakov se je novi lastnik manjšega stanovanja v ZDA lotil podiranja sten in ponovne izgradnje stanovanja.

Ne le, da je bilo stanovanje potrebno popravila škode, lastnik si je želel povezati prostore enega z drugim tako, da bi se kuhinja odprla na dnevno sobo in s tem pridobila tudi več svetlobe. Prav tako lastniku ni bila všeč kopalnica, ki je bila opažena z lesom in kjer je polovico prostora zavzemala velikanska kad.

Po podrtju kuhinjske stene je stanovanje pridobilo novo dimenzijo. Bele kuhinjske omarice so modernizirale in osvetlile kuhinjo, z jeklenimi in steklenimi poudarki pa je prostoru dodan sodoben moški pridih. V prostoru izstopa napa iz nerjavečega jekla, ki s svojo industrijsko, a ozko podobo ne zastira pogledov iz kuhinje v dnevno sobo.

Kopalnica je pridobila na prostoru z odvzemom kopalne kadi. S ploščicami v skoraj neopazni imitaciji lesa ter poudarjeno steno v tuš kabini, ki v keramiki imitira tekočo vodo, pa je kopalnica resnično dobila sodoben in svetel pridih. Tuš kabina je zamejena s steklenimi vrati brez okvirja, medtem ko je kopalniški blok pritrjen na steno. Lastniku je všeč, saj prostor »izgleda kot hotelski wellness« (kar strokovnjaki oklicujejo za enega izmed trendov pri notranji opremi leta 2016).

Ekipa se je lotila tudi prenove spalnice in dnevnih prostorov, kjer so s sivinami, novimi frontami omar in lesenimi žaluzijami prostoru brez večje investicije povrnili njegovo lepoto.

Vir: Sweeten blog 

Imate tudi vi lepo prenovljeno stanovanje? Pišite nam na ambient.zurnal24@gmail.com!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.