Magazin > VIP
144 ogledov

Kate rodila punčko!

Kate Middleton
1/16
Profimedias
Kate Middleton in princ William sta z dojenčico preživela prvo noč v Kensigtonski palači. Ime otroka bi lahko sporočili še danes, po tem, ko jih bo obiskala kraljeva družina.

Včeraj malce po 11. uri po lokalnem času so iz Kensigtonske palače, domovanja vojvodinje Kate Middletone in britanskega prestolonaslednika Williama, sporočili, da je Kate rodila punčko.

Kate Middleton | Avtor: Profimedias Profimedias
Malčica, katere ime še ni znano in bo najverjetneje izbrano šele čez kakšen dan, je bila ob porodu težka 3.765 gramov. Na stavnicah sta sicer najbolj priljubljeni imeni Alice in Charlotte.

Šlo je zelo hitro ...

Po več dnevih "zamude" je bila vojvodinja Kate davi okoli 7. ure po srednjeevropskem času z avtomobilom ob "zgodnjih znakih popadkov" prepeljana v bolnišnico St. Mary's Hospital.

Princeska je na svet privekala že ob 8:34, a so novico najprej sporočili ožji družini. Princ William je bil ob rojstvu navzoč, skopo sporočilo pravi, da sta tako "njeno kraljevo veličanstvo kot otrok v redu."

Princ William pa je po odhodu iz porodnišnice povedal: "Vsi smo zelo srečni." Pozno popoldne se je vrnil k ženi, saj je na obisk k mamici in sestrici pripeljal sina Georga

Kate pa bo bolnišnico zapustila že danes, je potrdil dvor. Družinica se bo odpeljala v Kensingtonsko palačo. Govorice, da bo vojvodinja že danes spala v svoji postelji, so se sicer razširile po tem, ko jo je v porodnišnici obiskala frizerka. 

Princ Charles, ki je večkrat poudaril, da si želi vnukinjo, je sporočil, da je zaradi današnjega dogodka izjemno zadovoljen. 

PREBERITE ŠE: Razkošje Katine porodne sobe

Kate Middleton | Avtor: Profimedias Profimedias
To je drugi otrok za par in je postal četrti v vrsti za prevzem britanske krone.

Otoški mediji so tedne ugibali o spolu, večina je bila vnaprej prepričanih, da bo mali princ George, rojen leta 2013, dobil novo sestrico, v takšen razplet so prepričljivo govorile tudi stavnice. Ime otroka za javnost verjetno ne bo znano še vsaj kakšen dan po porodu. Najverjetnejši imeni naj bi bili Alice ali Charlotte.

Visoki par je sicer pred porodom dejal, da ni seznanjen s spolom otroka. Čeprav uradno iz kraljeve hiše nikoli ni prišlo potrditve, kdaj ima Kate porodni rok, pa je vojvodinja na enem od dogodkov neki prostovoljki dejala, da pričakuje porod v sredini ali konec aprila. To pomeni, da je tako kot v primeru princa Georgea tudi pri drugem otroku prišlo do "zamude". 

Za Kate je med porodom skrbela vrhunska ekipa strokovnjakov porodničarjev, med njimi so bili zdravniki, ki so bili prisotni že ob prvem porodu, poroča Daily Telegraph.

Stric bo malce zamudil z obiskom

Princ Harry, doslej četrti v nasledstveni veji, bo svojo nečakinjo videl ne prej kot sredi maja, saj je na dolgi turneji po Avstraliji in novi Zelandiji.

Menda pa naj okoli poroda pravnukinje ne bi bilo nikakršnega pretiranega vznemirjenja v Buckinghamski palači. Če bi denimo Kate rojevala ponoči, naj si ne bi nihče drznil med počitkom o tem obvestiti kraljice Elizabete II. Vseeno je v uradnem sporočilu zapisano, da se kraljica veseli rojstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • puksicd 14:29 02.maj 2015.

    Te nepomembne novice o še bolj nepomembnih pravljičnih kreaturah pa so že prav žaljive! Kaj pa nas briga, če je ta ženska rodila! WTF!

  • STF 14:26 02.maj 2015.

    koga briga.

  • marabunta 12:25 02.maj 2015.

    uhh, novica dneva, hvala k...., da je že enkrat rodila, kar je preveč je pač preveč.....a še nobena ni rodila, al kaj?? res, da se je rodila princeska, ampak ravno tako bo lulala in kakala kot vsi ostali in ves ...prikaži več ta cirkus res že preseda.... bolano !