Magazin
55 ogledov

Katera destinacija je najbolj priljubljena?

Nica Francija Shutterstock
Nedavna raziskava je pokazala, katera država je med najbolj obiskanimi na svetu in katero prestolnico turisti najraje obiščejo.

Za večino ljudi po svetu so se počitnice že začele. Združeni narodi so naredili lestvico, na kateri je Francija med najbolj priljubljenimi destinacijami za turiste v lanskem letu, medtem ko je Bangkok trenutno najbolj obiskana prestolnica.

Nedavna raziskava, ki jo je opravila Svetovna turistična organizacija pri ZN, je razkrila, da je lani Francijo obiskalo 83 milijonov ljudi, kar je precej več, kot je samih prebivalcev najbolj romantične države na svetu.

Luksuzna mediteranska letovišča in priljubljena smučišča zagotavljajo Franciji prvo mesto že več let zapored. Obišče jo tako najmanj 16 milijonov turistov več kot Združene države Amerike, ki so pristale na drugem mestu, obiskalo pa jih je 67 milijonov turistov. Sledijo Kitajska (57,7 milijona), Španija (57,7 milijona) in Italija (46,4 milijona).

Na lestvici 20 držav so še naslednje države – Turčija, Nemčija, Velika Britanija, Rusija in Malezija so države prve deseterice. Sledijo pa Avstrija, Hongkong, Mehika, Ukrajina, Tajska, Kanada, Grčija, Poljska, Savdska Arabija in Macao.

Mesto ljubezni šele na tretjem mestu

Medtem ko je Pariz znan kot mesto ljubezni, pa ga, zanimivo, po podatkih raziskave obišče samo 16,8 odstotka ljudi, ki počitnikujejo v Franciji. "Povprečna dolžina bivanja v mestu ljubezni je 2,7 noči. Evropejci v Parizu prenočijo dvakrat, Azijci in Američani pa preživijo ves teden," je povedal François Navarro iz turistične organizacije.

Kljub vsemu trudu, ki ga Parižani vložijo v promocijo svojega mesta, pa je Pariz na lestvici najbolj priljubljenih mest na tretjem mestu. Na prvem mestu je Bangkok, ki ga na leto obišče skoraj 16 milijonov turistov. Sledi London (skoraj 16 milijonov), na tretjem mestu je, kot rečeno, Pariz (skoraj 14), na četrtem Singapur (skoraj 12), na petem pa New York (skoraj 12). Sledijo Istanbul, Kuala Lumpur, Hongkong, Barcelona, Seul, Milano, Rim, Šanghaj, Amsterdam, Tokio, Dunaj, Tajpej, Riad in Los Angeles.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.