Avto
154 ogledov

Katere lastnosti naj ima novi dedkov avto

Voznica
1/10
Citroën
Starejši vozniki so vse prej kot neozaveščeni kar se tiče modernih avtomobilov, kaže raziskava. Katere tehnologije in pomagala so tisti, ki naj jih ima avtomobil za voznika v tretjem življenjskem obdobju?

Raziskava, ki so jo naredili pri ameriški reviji AutoTrader, kaže, da si želi generacija 60. in 70. letnikov ostati za volanom aktivnih še dolgo vrsto leto. Da bo to mogoče in da bo vožnja potekala brez travm, pa se je vredno pred nakupom dobro seznaniti z vsemi možnostmi.

  • Kaj naj ima avtomobil starejših voznikov in voznic, poglejte v GALERIJI

Pri AutoTraderju izpostavljajo, da starejši kupci nikakor niso tehnološki analfabeti, kot jih skuša marsikdaj prikazati mlajša generacija, saj denimo 62 odstotkov ameriških kupcev v starosti 49 do 66 let navaja, da tehnološka naprednost vozila pri nakupu igra veliko vlogo. Za primerjavo, med generacijo Y (rojeni po letu 1980), je takšnih celo odstotek manj.

Pri specializirani reviji pred nakupom predvsem svetujejo, naj se kupci dobro seznanijo z vsemi posebnostmi avtomobila in naj ne kupujejo na slepo opreme, ki jim ne bo prišla prav. Še posebej velja to za infotainment, saj ne pomaga dosti, če je zmogljiv, hkrati pa zelo zapleten za uporabo. Po drugi strani je bolje, da kupec prilagodi mere vozila svojim potrebam in si kupi manjši avtomobil, ostanek denarja pa investira v opremo za več udobja. Ker povprečna doba delovanja in lastništva avtomobila postaja vse daljša, ni napak že danes razmišljati o stvareh, ki se zdijo v tem trenutku morda banalne, že čez nekaj let pa bodo odločale o tem, ali sploh še sesti za volan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.