Šport
15 ogledov

Kauzer tretji v Španiji

peter kauzer olimpijske igre finale Stanko Gruden/STA
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto.

Kauzer je na španskem prizorišču, kjer je leta 2009 prvič postal svetovni prvak, ob tem pa na tekmah svetovnega pokala tudi že stal na zmagovalnem odru, prišel do prvih zmagovalnih stopničk v letošnji sezoni. Po četrtem mestu na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu je bil tokrat tretji na reki Segre.

"V kvalifikacijah sem se še malo lovil, ker imam nov čoln, s katerim bom tudi dirkal na olimpijskih igrah. Z drugo kvalifikacijsko vožnjo sem že dobil prave občutke, danes pa sem že v polfinalu vedel, da moram odpeljati kontrolirano. Imel sem dotik zadnjih vrat, tako da sem malo trepetal za uvrstitev v finale, ampak v finalu sem vedel, da lahko izboljšam čas. Na vrhu sem imel malo slabo vožnjo, boril sem se do cilja, na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto. Zelo sem vesel stopničk, vsak dan ne moreš zmagati. Dobro je, da vem da sem zraven najboljših," je po tekmi povedal Kauzer.

Med kanuisti je zanesljivo, za skoraj sekundo in pol, slavil Slovak Alexander Slafkovsky pred Francozom Denisom Gargaudom Chanutom in Čehom Vitezslavom Gebasom. Edini slovenski finalist Anže Berčič je bil osmi, za stopničkami je zaostal več kot tri sekunde.

"Nisem pričakoval, da bom na prvih dveh tekmah svetovnega pokala obakrat prišel v finale. Sem kar presenečen, kažem dobre, konstantne vožnje. Pride kakšen dotik, večjih napak ali da bi bil počasen, pa ni. Tudi da mi čoln lepo teče. Žal sem v zgornjem delu malo izgubil, v srednjem delu pa sem se odločil za direktno linijo, kjer me je žal odneslo," je svoj nastop pokomentiral Berčič.

V polfinalnih vožnjah je veslalo še več Slovencev. V kanuju je Blaž Cof preizkušnjo končal na 15. mestu, Benjamin Savšek je bil 18., Jure Lenarčič pa 19. V kajaku je Martin Srabotnik zasedel 15. mesto, Janoš Peterlin pa je bil 21.

Najhitrejša kanuistka pa je bila Španka Nuria Vilarrubla, Slovenk ni bilo v finalu.

V nedeljo bosta v polfinalu kajakašic veslali še Urša Kragelj in Eva Terčelj, med dvojci pa bosta finale iskala Luka Božič in Sašo Taljat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.