Šport
14 ogledov

Kavčič bo že igral

op avstralije blaž kavčič EPA
Dvoboj prvega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Slovaško v Bratislavi bosta jutri ob 15. uri začela Grega Žemlja in Martin Kližan. Prvi dan bo na igrišče prišel še Blaž Kavčič, ki se bo meril z Norbertom Gombosom.

Kapetan Slovenije Blaž Trupej je po žrebu povedal, da okrevanje Blaža Kavčiča po operaciji stopala poteka hitreje od pričakovanj, zato mu bo v petek ponudil priložnost. Sicer pa lahko kapetan spremeni postavo še uro pred začetkom dvoboja.

Tako kot je Trupej presenetil Slovake z nominacijo Kavčiča, so tudi gostitelji, ki jih vodi nekdanji igralec Miroslav Mečir, delno nepričakovano na drugo mesto v ekipi postavili Norberta Gombosa, ki je na lestvici ATP uvrščen za Lukasom Lackom. Kot je pojasnil Mečir, je Gombos trenutno v izvrstni formi, kar je nazadnje dokazal z zmago na turnirju challenger v Franciji.

Za sobotno tekmo dvojic sta kapetana prijavila dvojici Martin Kližan/Igor Zelenaj in Grega Žemlja/Blaž Kavčič, v nedeljo pa sta na sporedu še dvoboja Kližan - Kavčič in Gombos - Žemlja. V soboto se bo igra dvojic začela ob 14.30, nedeljski prvi obračun je na vrsti točno opoldne, zmagala pa bo tista reprezentanca, ki bo prva osvojila tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.