Šport
49 ogledov

Kavčič prek Chardyja do dvoboja z Wawrinko

op avstralije blaž kavčič EPA
Blaž Kavčič je bil uspešen tudi v drugem krogu US opna. Ponoči po slovenskem času je po skoraj dveh urah in pol igre ugnal 30. nosilca Francoza Jeremyja Chardyja s (6:2, 7:6 (6), 6:3) in ostaja brez izgubljenega niza.

V naslednjem krogu je pred Ljubljančanom trd oreh. Blaž Kavčič se bo namreč pomeril z zmagovalcem uvodnega grand slama sezone v Melbournu Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Ta je ponoči premagal Brazilca Thomaza Belluccija s 6:3, 6:4, 3:6 in 7:6 (1).

Kavčič je začel je zelo skoncentrirano in odločno ter v prvem nizu povedel že s 4:1. Po dobljenem prvem nizu je nato Chardy pokazal, zakaj je na zadnjem grand slam turnirju v Wimbledonu zaigral med najboljšimi 16 in zakaj je letos premagal tudi Rogerja Federerja. S številnimi neubranljivimi udarci je hitro prišel do vodstva s 5:2 in vse je kazalo na hitro izenačenje v nizih. A Kavčič se je pobral, Francozu odvzel servis ter izenačil na 5:5, na koncu pa tesno dobil podaljšano igro povedel z 2:0 v nizih.

Ključen preobrat v drugem nizu

Tudi v tretjem nizu je Francoz takoj na začetku pritisnil, a je slovenski igralec ubranil nalet in ujel priključek. Oba igralca sta imela kar nekaj priložnosti za odvzem servisa, a jih po vrsti ubranila. Dvoboj je odločila 8 igra, ko je Kavčiču le uspelo ponovno odvzeti servis Chardyju, nato pa je pri 5:3 suvereno serviral za zmago in se veselil svoje druge uvrstitve v 3. krog grand glam turnirja v karieri.

"Ključni trenutek je bil prav ta, da sem v svojo korist obrnil drugi niz. Vendar pa ni bilo nič manj pomembno takoj zatem, ko mi je Jeremy na začetku tretjega niza suvereno z nekaj neverjetnimi udarci takoj odvzel servis. Takrat sem videl, da se je zelo 'napumpal' in vedel sem, da ga ne smem izpustiti predaleč. Dobro sem odigral v ključnih trenutkih, to mi vliva samozavest. Vedel sem, da zna Jeremy igrati neverjetno, zato nisem smel igrati pasivno, saj te tak igralec hitro razbije. Verjel sem, da bo začel grešiti, če bom igral konstantno in to mi je uspelo," je bil Kavčič zadovoljen s svojo igro in taktiko.

Blestel pri servisu

Kavčič v New Yorku dokazuje, da mu spet dobro uspeva servis, s katerim je imel težave. Danes je dosegel 8 asov, dobil kar 76 odstotkov točk s prvim servisom in dosegel 27 neubranljivih udarcev iz igre. Chardyju, ki je znan kot odličen server, je petkrat odvzel servis, svojega pa izgubil le dvakrat.

"Uspelo mi je ohraniti koncentracijo skozi celo tekmo, kar proti tako dobrim igralcem ni lahko, saj na trenutke igrajo tako dobro, da lahko pomisliš, da je predober. Vendar je treba vztrajati in verjeti v svojo igro. Mislim, da mi tokrat v New Yorku uspeva igrati brez zavor. Cilj je, da tako igram še naprej," je pred nadaljevanjem še povedal Kavčič.

Slovo Radwanske

V moški konkurenci so z izjemo Wawrinke favorizirani igralci še počivali. V ženski pa je presenetljivo izpadla četrta nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, med drugimi pa so v tretji krog napredovale druga nosilka Romunka Simona Halep, pa peta Rusinja Marija Šarapova, šesta Nemka Angelique Kerber, devetopostavljena Srbkinja Jelena Janković in tudi ameriška veteranka Venus Williams.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.