Šport
53 ogledov

Kavčič prvič odpovedal nastop

op avstralije blaž kavčič EPA
Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je zavoljo poškodbe in slabe telesne pripravljenosti odpovedal reprezentančni nastop za obstanek v prvi evroafriški skupini v Davisovem pokalu proti Izraelu, ki bo med 17. in 19. julijem v Tel Avivu.

Blaž Kavčič se je na turnirju za grand slam v Wimbledonu uvrstil v drugi krog, kjer je nato moral priznati premoč Francozu Gillesu Simonu. Za slovensko člansko reprezentanco je prvič zaigral pri 19 letih, leta 2006 na tekmi z Alžirijo, od tedaj pa je bil vedno in na vseh dvobojih brezpogojno na voljo slovenski reprezentanci. Zanjo je odigral 30 dvobojev in dosegel 20 zmag. Glede na trenutno poškodbo in slabo telesno pripravljenostjo bo prvič izpustil reprezentančno akcijo.

"V zadnjih sezonah sem imel neverjetno veliko število poškodb in operacij, zato so bile sezone precej krajše. Kljub temu sem vedno svojo individualno kariero podredil reprezentančni, izpustil nekatere turnirje in se udeležil tekem izbrane vrste. To mi v resnici nikoli ni bilo težko, saj je igranje za svojo državo na tekmah Davisovega pokala nekaj najlepšega, kar teniški igralec lahko doživi v svoji karieri. Vpletenih je veliko čustev, navijanja in moštveni duh, kar mene vedno še dodatno motivira. Kot igralec želim s svojo borbenostjo in igranjem za državno reprezentanco biti zgled vsem mlajšim igralcem. Kljub temu, da nam v zadnjih letih nikoli ni uspelo sestaviti kompletne ekipe, sem se vseeno vedno brez pomislekov odzval povabilu," je v izjavi za javnost najprej zapisal Kavčič.

"V naslednjih tednih bom navkljub trenutnim težavam na turnirjih na pesku in travi loviti enega najpomembnejših ciljev v svoji karieri. Imam namreč le še dve sezoni časa, da dosežem normo za pridobitev ATP pokojnine, kar pomeni odigrati zadostno število ATP turnirjev na leto. Zaradi številnih težav s poškodbami je pri mojih letih vsaka sezona zame še kako pomembna, saj je vprašanje koliko časa mi bo uspelo zadržati dovolj dobro telesno pripravljenost za kosanje z drugimi najboljšimi igralci na svetu," je dodal Kavčič.

"Tokratnega termina reprezentančne tekme zaradi vsega naštetega ne morem uskladiti s svojim programom. Poleg tega me skrbi tudi slabša telesna pripravljenost in večja verjetnost ponovnih poškodb ob igranju na tri dobljene nize v treh dneh zaporedoma, kar bi verjetno moral odigrati v Izraelu. Na podlagi teh dejstev sem moral sprejeti težko odločitev, da v tokratnem primeru naredim izjemo in dam prednost zame zelo pomembni sezoni, saj iskreno - glede na številne poškodbe v zadnjih letih - ne morem vedeti, koliko časa bom še sposoben tekmovati na najvišji ravni," je še zapisal Kavčič in dodal, da bo v prihodnosti vedno na voljo reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.