Šport
56 ogledov

Kavčič rešuje slovensko čast

blaž kavčič EPA
Blaž Kavčič je v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev na glavni del turnirja US Open premagal 23. nosilca kvalifikacij Američana Austina Krajicka s 7:5 in 7:6 (2).

Kavčič je bil po zmagi zelo vesel predvsem zaradi tega, ker je v drugem nizu zelo dobro serviral, kar je bilo odločilno za uspeh.

"V bistvu je bil nasprotnik zelo neugoden igralec za prvi krog, predvsem zato, ker je Američan, povrh vsega še levičar, ki zelo dobro servira, kar je na tej podlagi zelo važno," je po dvoboju in prvi slovenski zmagi v kvalifikacijah po sredinih zaporednih porazih Dalile Jakupovič, Blaža Role in Gregorja Žemlje dejal Kavčič.

V prvem nizu sta si nasprotnika še kar odvzemala servise. Američan Slovencu dva, odločilni za zmago pa so bili trije breaki Kavčiča. Izid je bil izenačen do 5:5, nakar je sledil nov Kavčičev break, po katerem je zadržal servis in zmagal.

V drugem nizu sta oba trmasto držala svoj servis, vendar pa je Kavčič s svojim servisom veliko hitreje zaključeval igre, kar je napovedalo dober rezultat v tie-breaku in Kavčič ni razočaral, saj ga je dobil zanesljivo s 7:2.

"V karieri, ko sem imel težave, sem imel težave s servisom in danes sem serviral zelo dobro. Ko dobro serviram, potem tudi zelo dobro igram, sem veliko bolj agresiven in ključ do zmage je dober servis. Upam, da bo tako tudi naprej," je dejal Kavčič, ki je svojega prihodnjega nasprotnika označil za igralca, ki je v zadnjem času dosegal dobre rezultate, zato bo moral pokazati še eno dobro igro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.