Šport
13 ogledov

Bedene po poti Kavčiča

blaž kavčič EPA
Slovenski teniški reprezentant Blaž Kavčič je izpadel v drugem krogu teniškega turnirja ATP v Casablanci v Maroku. Po podobnem scenariju je izpadel tudi Aljaž Bedene.

Blaža Kavčiča je premagal prvi nosilec in 17. igralec na svetu Švicar Stanislas Wawrinka s 4:6, 6:2 in 6:1.

Za 26-letnega Ljubljančana ostajajo igralci, uvrščeni med prvih dvajset na svetu, previsoka ovira. Doslej se je z njimi srečal dvanajstkrat in vsakokrat sklonjene glave zapustil igrišče.

Tokrat je sicer kazalo, da bi lahko Kavčič prekinil negativno tradicijo. Po zmagi v prvem nizu s 6:4 je v drugem povedel z 2:0. A tu se je njegov pohod proti četrtfinalu končal. Švicar je najprej dobil šest zaporednih iger in izenačil izid v nizih, v odločilnem tretjem pa je izenačenost trajala le do 1:1, nato pa je Wawrinka spet pohodil plin in slavil po dobri uri in pol igre.

Bedene po podobni poti

Podobno kot Kavčič je tudi Aljaž Bedene dobil prvi niz, nato pa v nadaljevanju dvoboja proti četrtemu nosilcu Benoitu Paire ni več našel prave igre in po dobrih dveh urah izgubil dvoboj za vstop v četrtfinale.

V Casablanci v Maroku v igri ostaja še en slovenski predstavnik; Grega Žemlja se bo jutri v drugem krogu srečal s kvalifikantom iz Švice Henrijem Laaksonenom.

Casablanca (410.000 evrov), 2. krog:

Stanislas Wawrinka (Švi/1) - Blaž Kavčič (Slo) 4:6, 6:2, 6:1.
Benoit Paire (Fra/4) - Aljaž Bedene (Slo) 4:6, 6:4 in 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.