Šport
67 ogledov

Kavčiču le en niz

Blaž Kavčič Reuters
V 2. kolu se je poslovil še zadnji slovenski predstavnik na OP Velike Britanije. Naprdovali pa so Andy Murray. Roger Federer in branilka naslova Čehinja Petra Kvitova.

S porazom Ljubljančana Blaža Kavčiča so se končali nastopi Slovencev v posamični konkurenci v Wimbledonu. Dvanajsti nosilec Francoz Giles Simon je bil previsoka ovira za Kavčičevo napredovanje v tretji krog. Za edini preblisk je Kavčič poskrbel v tretjem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri s 7:6 (5), preostale tri nize pa je gladko dobil Francoz s 6:1.

Na turnirju v konkurenci dvojic nastopa še Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Srebotnikova je s Francozinjo Caroline Garcia, s katero sta deseti nosilki, napredovala v drugi krog ženskih dvojic, v konkurenci mešanih dvojic pa je bila z Romunom Horio Tecauom, s katerim sta šesta nosilca, v prvem krogu prosta. Klepačeva je izgubila v prvem krogu ženskih dvojic, čaka pa jo še nastop v prvem krogu mešanih dvojic z Avstralcem Chrisom Guccionejem.

Domači adut zanesljivo med 32

Za uvrstitev med najboljših 32 tretjega letošnjega turnirja za grand slam je Andy Murray v drugem krogu po treh nizih premagal Nizozemca Robina Haasa. Potem ko je odpravil 78. igralca sveta se bo v naslednjem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Italijanom Andreasom Seppija in Hrvatom Borno Čorićem.

V tretji krog se je s prepričljivo predstavo prebil tudi mojster turnirjev na travnati podlagi Roger Federer, ki na igriščih All England Cluba naskakuje svojo že osmo zmago. Federer je pred Wimbledonom v Halleju osvojil še osmi naslov, zato pa je zadnjo zmagoslavje na turnirjih velike četverice vknjižil leta 2012 prav v Wimbledonu. Švicar je v drugem krogu v treh nizih premagal Američana Sama Querreyja. Federer se bo za vstopnico v osmino finala pomeril z Avstralcem Samom Grothom, ki si je dvoboj s švicarskim virtuozom priigral na podlagi zmage nad rojakom Jamesom Duckworthom.

Na ženski strani žreba se je v naslednji krog prebila Čehinja Petra Kvitova, branilka naslova, ki bo naskakovala tretjo lovoriko na svoji najljubši podlagi. V drugem krogu je gladko odpravila Japonko Kurumi Naro. Napredovanje so si priigrale še peta nosilka Danka Caroline Woznacki, Slovakinja Magdalena Rybarikova je presenetila osmo nosilko Rusinjo Jekaterino Makarovo in jo izločila s 6:2, 7:5, nekaj manj težav je imela deseta nosilka Nemka Angelique Kerber, ki je za napredovanje premagala Anastazijo Pavljučenkovo.

V tretjem krogu je tudi Poljakinja Agnieszka Radwanska, 13. nosilka, izpadla pa je 17. nosilka Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je morala priznati premoč Avstralki Casey Dellacqua.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.