Slovenija
110 ogledov

"Kazenski ovadbi zoper zdravnici nista utemeljeni"

nevrološka klinika Anže Petkovšek
Strokovna direktorica UKC Ljubljana Marija Pfeifer je po seji sveta zavoda poudarila, da delo na nevrološki kliniki poteka zelo dobro. Ravnanje ovadenih zdravnic je bilo pravilno, ovadba pa nima utemeljenih razlogov, je prepričana.

Kot je pojasnila Marija Pfeifer, so kazenski ovadbi zoper dve zdravnici z nevrološke klinike na seji samo omenili. Prisotna je bila predstojnica kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo, ki je po besedah Pfeiferjeve poudarila, da gre za ovadbo, za katero po strokovnih merilih ni utemeljenih razlogov.

Izredni interni nadzor je po besedah Pfeiferjeve pokazal, da je reanimacija bolnika, ki naj bi umrl zaradi ravnanja ovadenih zdravnic, potekala pravilno, brez zapletov in brez strokovnih nepravilnosti. Kot je poudarila, je šlo za bolnika, ki je imel kronično napredujočo degenerativno bolezen motoričnih nevronov, kar pomeni, da so mu počasi odpovedovale mišice.

Stanje se mu je akutno poslabšalo zaradi pljučnice, kar je pri takšni bolezni pogost zaplet. Po zdravljenju na intenzivni negi se mu je stanje izboljšalo, zato so ga v stabilnem stanju premestili na navadni oddelek, kjer je več kot 24 ur po premestitvi prišlo do zapleta. Kot je opozorila Pfeiferjeva, bi do zapleta lahko prišlo tudi po odhodu domov. Bolnik je celo vztrajal, da ga že z intenzivne nege odpustijo v domačo oskrbo, a so ga zdravniki prepričali, da je ostal na opazovanju.

Pfeiferjeva je poudarila, da je zdravljenje na nevrološki kliniki zagotovo varno. Kakovostno delo dokazuje tudi napredek, je dejala.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.